Παρασκευή, Ιουνίου 10, 2011

Β. ΣΟΙΜΠΛΕ: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ..ΔΗΘΕΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


Ευρείες μεταρρυθμίσεις ζήτησε από την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ως αντάλλαγμα για το νέο «πακέτο» διάσωσης. Κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου για την έγκριση του νέου δανείου προς την Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι το Eurogroup θα συστήσει ομάδα εργασίας, που θα αναλάβει να βρει συμβιβαστική λύση μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με τους όρους της βοήθειας.

"Για να βρούμε μία καλή λύση την οποία μπορεί να προσυπογράψει και η ΕΚΤ αποφασίσαμε με το Eurogroup για να συγκροτήσει ομάδα εργασίας η οποία θα αναλύσει τα περιθώρια μεταξύ της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών και των συνεπειών τους στις χρηματοπιστωτικές αγορές", τόνισε.
Πρόσθεσε ότι "αποτελεί υποχρέωση της EKT να υπολογίσει τις πιθανές συνέπειες (αυτής της συμμετοχής) στη ρευστότητα" της Ευρωζώνης και εξέφρασε την κατανόησή του για τη θέση αυτή του Ζαν-Κλόντ Τρισέ, επισημαίνοντας για μία ακόμη αφορά την προσήλωσή του στην εξεύρεση λύσης που θα ικανοποιεί την ΕΚΤ.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας με τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών, καθώς όπως τόνισε μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας θα είχε καταστροφικές συνέπειες στις αγορές.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρή την κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
ΠΡΕΖΑ TV
10-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: