Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2011

ΔΙΑΓΚΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ... ΜΑΡΚΙΖΑ ΤΟΥ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Το βιαστικό ξήλωμα της πινακίδας, μόλις 6 ημέρες μετά τον ανασχηματισμό και τη συγχώνευση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων στο Περιφερειακής Ανάπτυξης, και πριν ακόμα συνταχθεί και υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα, που θα καθορίζει τις αρμοδιότητες του νεοσύστατου υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και των καινούργιων υπουργών, προκάλεσε έκπληξη και ποικίλα σχόλια. «Η πινακίδα με τη συγκεκριμένη ονομασία υπήρχε εκεί από τότε που κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. Δεν την άλλαζαν, γιατί στο μεταξύ άλλαζε τόσο συχνά ονομασίες το υπουργείο, που ήταν ανώφελο», σχολίαζε χθες ναυτιλιακός παράγων, «και τώρα βιάστηκαν να την κατεβάσουν χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό πού θα εγκατασταθεί ο αρμόδιος υπουργός για θέματα ναυτιλίας», συμπλήρωνε.


Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση αυτή πήρε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής μετά και από συζητήσεις που είχε με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχο Κ. Σούλη, καθώς, όπως είναι γνωστό, το Λιμενικό Σώμα και οι υπηρεσίες του, από τον Οκτώβριο του 2009 που το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση, σταδιακά μεταφέρθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής έπειτα από εντολή που είχε δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον Χρ. Παπουτσή.

Πηγές του υπουργείου έλεγαν, πάντως, ότι η καινούργια πινακίδα που θα αναρτηθεί σύντομα εκεί που ήταν η παλιά θα φέρει την επωνυμία «Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής-Hellenic Coast Guard».

Εάν συμβεί αυτό, ίσως τελικά ο καινούργιος αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Χ. Παμπούκης, που θα αναλάβει τη Ναυτιλία, να μην εγκατασταθεί στο κτίριο αυτό, καθώς τα θέματα που θα διαχειρίζεται δεν θα συνάδουν με τη νέα... μαρκίζα του κτιρίου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η ονομασία του κτιρίου είναι ένα θέμα που απασχολούσε πολύ καιρό τώρα τον Χρ. Παπουτσή και απ' ό,τι λέγεται το είχε συζητήσει αρκετές φορές και με τον πρώην υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδη.

Ν.Δ.: Μην την πετάξετε...

* Στο γεγονός αναφέρθηκε με δηλώσεις του και ο αρμόδιος τομεάρχης της Ν.Δ. Γ. Πλακιωτάκης, λέγοντας ότι ύστερα από 20 ολόκληρους μήνες συνεχών παλινωδιών στο χώρο της ναυτιλίας, για πρώτη φορά βλέπουμε να ασκείται από την κυβέρνηση «ουσιαστική» πολιτική με το κατέβασμα της πινακίδας του πρώην «Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας». Ο Γ. Πλακιωτάκης αναφέρει πως θα ήταν χρήσιμο να μην πεταχτεί η πινακίδα διότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί ξανά.
papastat@enet.gr Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΕΖΑ TV
23-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: