Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2011

«ΝΑΙ» ΤΗΣ ΕΚΤ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τη συμμετοχή των ιδιωτών στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει «πιστωτικό επεισόδιο» -δηλαδή κάποιας μορφής χρεοκοπία της χώρας- υποστηρίζει τώρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάνσιο, τόνισε πως από την πλευρά της τράπεζας έχει τεράστια σημασία να αποφευχθεί "κάθε μορφής αναδιάρθρωση περιλαμβανομένης της μερικής χρεοκοπίας ή κάποιου 'κουρέματος'...".



"Από την αρχή είμαστε υπέρ μιας μορφής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα" στη στήριξη της Ελλάδας, πρόσθεσε χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περαιτέρω. Ο Β. Κονστάνσιο επανέλαβε στην ουσία δηλώσεις που είχε κάνει την προηγούμενη Παρασκευή όπου και πάλι είχε τονίσει πως η ΕΚΤ απορρίπτει κάθε σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που προβλέπει 'κούρεμα' με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ αναφέρθηκε και στο ρόλο των οίκων αξιολόγησης, σχολιάζοντας πως οι αποφάσεις τους μπορεί πολλές φορές να προκαλούν ερωτηματικά. Από την πλευρά του ο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, σημειώνει πως η αναδιάρθρωση πρέπει να αποτελεί την έσχατη λύση, εκτιμώντας πως μετά από μια τέτοια ενέργεια οι τράπεζες της χώρας που έχει λάβει τη σχετική απόφαση θα είναι ουσιαστικά αδύνατο να απευθυνθούν στην ΕΚΤ για να εξασφαλίσουν ρευστότητα.
ΠΡΕΖΑ TV
6-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: