Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ


Ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΕΓΑΣ και ΕΡΤ συνεχίζεται, με την Ομοσπονδία του στίβου να τα βάζει εκ νέου με την δημόσια τηλεόραση, λέγοντας ότι στην ανακοίνωσή της είπε τις μισές αλήθειες και επαναλαμβάνοντας ότι τους τελευταίους μήνες είναι κανόνας η τακτική υποβάθμισης προβολής του στίβου και αυτή τη φορά, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, «ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».




Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μισές αλήθειες και κρύβοντας κάτω από το χαλί άλλες, προσπαθούν οι υπεύθυνοι του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Πρώτα-πρώτα από την ίδια την ανακοίνωση προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν προγραμμάτισαν έγκαιρα την μετάδοση και περίμεναν από την Τουρκική τηλεόραση να απευθυνθεί σε εκείνους, σε χρόνο που ίσως να ήταν πραγματικά δύσκολη η υλοποίησή της. Ισχυρίζονται ψευδώς ότι υπήρχε εκπρόσωπος της ΕΡΤ στη Σμύρνη αποκρύπτοντας ότι ο δημοσιογράφος που ήταν εκεί ήταν απεσταλμένος της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και έκανε ραδιοφωνική μετάδοση.

Γνωρίζουν καλύτερα από εμάς ότι η Τηλεόραση είναι εικόνα. Όταν λοιπόν αποφάσισαν ότι δεν θα είχαν ζωντανή κάλυψη, είτε στον αρχικό τους προγραμματισμό είτε όταν ήταν αργά, όφειλαν τουλάχιστον να στείλουν μια κάμερα με ένα δημοσιογράφο για να εξασφαλίσουν εικόνα, ρεπορτάζ και δηλώσεις των πρωταγωνιστών. Δεν έκαναν ούτε αυτό με αποτέλεσμα να δείχνουν παλιά βίντεο στα ειδησεογραφικά ή άλλα ρεπορτάζ από τους αγώνες. Η κάλυψη των αγώνων στα δελτία ειδήσεων ήταν 4ο-5ο θέμα, χωρίς στοιχειώδη αναφορά στους αθλητές που κατέκτησαν έστω πρώτες θέσεις ή πέτυχαν αξιόλογες επιδόσεις.

Σε ότι αφορά δε την αναφορά σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών και δηλώσεις ατζέντηδών τους, παραπέμπουμε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, όπου το περιεχόμενο του ρεπορτάζ ασφαλώς δεν ήταν ευθύνη των παρουσιαστών της εκπομπής κκ Αρβανίτη και Κατσίμη, αλλά του αθλητικού συντάκτη. Εκεί στη ζώνη 06.00-07.00 θα δουν ότι η άνοδος της Εθνικής Ομάδας στίβου στη Super League ήταν Πέμπτη είδηση, διάρκειας λίγων δευτερολέπτων, χωρίς εικόνα από τους αγώνες και αφού είχαν προηγηθεί μεταξύ άλλων, οι αναφορές σε ατζέντηδες ποδοσφαιριστών και ένα βίντεο κάποιων απίθανων δραστηριοτήτων επαγγελματικού τουρνουά καταδύσεων κλπ με πολλαπλάσια διάρκεια. Τέλος σιγή ιχθύος τηρείται για το γεγονός ότι ο κ προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος απαξιεί επί έντεκα μήνες να βγει στο τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, που προφανώς δεν τον ήθελε για προσωπική του υπόθεση, αλλά για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων ενός κρατικού λειτουργού, όπως είναι ο κ προϊστάμενος.

Τέλος η τακτική της υποβαθμισμένης προβολής του στίβου επί των ημερών του κ προϊσταμένου, είναι κανόνας τους τελευταίους μήνες, απλώς αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».

ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: