Τετάρτη, Ιουνίου 08, 2011

ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΜΠΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ…ΜΑ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ…


Μετά τον Γάλλο πρωθυπουργό, Φρανσουά Φιγιόν, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να στηρίξει το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα.
Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, το γραφείο του Χ. Βαν Ρομπάι έδωσε στη δημοσιότητα γραπτή δήλωση, στην οποία υπογραμμίζει ότι ζήτησε "επειγόντως" από τον Αντ. Σαμαρά "να φανεί συνεργάσιμος" προς την κατεύθυνση της "ευρείας και εποικοδομητικής και πολιτικής στήριξης" στο πρόγραμμα προσαρμογής που πρότεινε στην Ελλάδα η αποστολή της τρόικας.



Ολόκληρη η ανακοίνωση:

    Είναι ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις προσπάθειες προσαρμογής προκειμένου να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών της και την ανταγωνιστικότητα και προκειμένου να διασφαλίσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Τον τελευταίο χρόνο επετεύχθη σημαντική πρόοδος, αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερα για να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάκαμψη. Απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες τόσο σε ότι αφορά τα έσοδα, όσο και τις δαπάνες. Η ετοιμότητα της ευρωζώνης να συνεχίσει να παρέχει στήριξη στην Ελλάδα εξαρτάται από ένα ισχυρό και φιλόδοξο πρόγραμμα προσαρμογής όπως πρότεινε η αποστολή της τρόικας.

    Οι προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε βιώσιμη δημοσιονομική οδό, καθώς και σε οικονομική ανάκαμψη, απαιτεί από όλες τις πλευρές ευρεία και εποικοδομητική και πολιτική στήριξη. Ζήτησα επειγόντως από τον κ. Σαμαρά να φανεί συνεργάσιμος προς αυτή την κατεύθυνση.

ΠΡΕΖΑ TV
8-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: