Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2011

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ, ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Την οικονομική κατάσταση της χώρας προτάσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, και κρίνει νόμιμη την κατάργηση προξενείων και της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δέχθηκε "κατ' εξαίρεση" την κατάργηση δύο προξενείων, με το σκεπτικό όρι η Ελλάδα βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστεί να πουληθούν κτίρια του ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίμαχα σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, τα οποία κρίθηκαν νόμιμα, τα γενικά προξενεία που καταργόνται είναι αυτά των Βρυξελλών, Λονδίνου, Παρισίων, Ανοβέρου, Κολωνίας, Λειψίας και Νάπολης.Επίσης, καταργούνται τα προξενεία Νις και Ντέρμπαν.

Παράλληλα, το ΣτΕ δεν έκανε δεκτή την κατάργηση των γενικών προξενείων Λονδίνου και Παρισίων και τη σύσταση προξενικών γραφείων στις αντίστοιχες πρεσβείες.

Πάντως το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω των συμβούλων Επικρατείας, υποστηρίζει ότι η κατάργηση των δύο επίμαχων προξενείων θα εξοικονήσει πόρους καθώς δεν θα καταβάλλονται ενοίκια κατοικιών γενικών προξενείων και γραφείων γενικών προξενείων. Παράλληλα, αναφέρει ότι ενδέχεται και η πώληση ιδιόκτητων κτιρίων.


ΠΡΕΖΑ TV
6-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: