Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011

ΠΑΡΕΛΥΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ


Χωρίς μετρό έμεινε για πρώτη φορά σήμερα η τσεχική πρωτεύουσα Πράγα από την 24ωρη απεργία στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι σε αυτό διαμαρτυρόμενοι για την σχεδιαζόμενη αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης αλλά και νέα φορολογικά μέτρα.
Τα συνδικάτα που κάλεσαν στην 24ωρη απεργία ζήτησαν επίσης την παραίτηση της κυβέρνησης μετά την εξαγγελία οικονομικών μεταρρυθμίσεων που μεταξύ άλλων προβλέπουν και τις περικοπές σε επιδόματα πρόνοιας.



"Αυτή η απεργία γίνεται διότι ο κοινωνικός διάλογος απέτυχε, διότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να διαπραγματευθεί βάσει των προτάσεων των συνδικάτων που έχουν στόχο την προστασία των εργαζόμενων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα", είπε ο Λούμπος Πόμαϊμπικ, επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων στις δημόσιες μεταφορές, μιλώντας σε απεργιακή συγκέντρωση στην τσεχική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι οι απεργίες για εργασιακά θέματα είναι σπάνιες στην Τσεχία όπου τώρα το σκηνικό φαίνεται διαφορετικό καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβερνητική πολιτική.

ΠΡΕΖΑ TV
16-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: