Τρίτη, Ιουνίου 21, 2011

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΩΝ


Υπέρ της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, τάσσεται η πλειονότητα των Αυστριακών και μάλιστα σε ποσοστό 60 ο/ο, όπως διαπιστώνεται από αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαικής Πολιτικής, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της δημοσκόπησης, οι Αυστριακοί αντιμετωπίζουν πρακτικά, αντικειμενικά και χωρίς επιρροές της λαικιστικής προπαγάνδας την κρίση χρέους ορισμένων χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης, το μέλλον του κοινού νομίσματος ευρώ και το πακέτο σωτηρίας της Ελλάδας. Οι Αυστριακοί στην πλειονότητά τους, πιστεύουν πως η απάντηση σε επερχόμενες προκλήσεις βρίσκεται στην ενισχυμένη συνεργασία των κοινοτικών χωρών και όχι σε εθνικές μεμονωμένες ενέργειες και οπωσδήποτε όχι σε μια έξοδο από την Ευρωζώνη ή και από την ΕΕ.


"Και μπορεί η εμπιστοσύνη τους στο Ευρώ να έχει κλονιστεί εξαιτίας της επίκαιρης κρίσης χρέους στην Ελλάδα, όμως οι ίδιοι θεωρούν αναγκαία την αλληλεγγύη με την Ελλάδα", αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαικής Πολιτικής, Πάουλ Σμιντ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η πλειονότητα των ερωτηθέντων - όπως και πριν ένα χρόνο σε ανάλογη δημοσκόπηση - είναι της άποψης ότι η Αυστρία δεν επιτρέπεται να αφήσει μετέωρη την υπερχρεωμένη Ελλάδα αλλά, ως μέλος της ΕΕ, θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη μαζί της και το ποσοστό εκείνων που τάσσονται υπέρ της αλληλεγγύης με την Ελλάδα βρίσκεται τον Ιούνιο του 2011 στο 60 ο/ο, έναντι του 66 ο/ο που ήταν τον Μάιο του 2010.

Το επιχείρημα της ανάγκης αλληλεγγύης με την Ελλάδα αιτιολογείται με το ό,τι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε χειρότερες συνέπειες για την ίδια την Αυστρία, επιχείρημα το οποίο υποστηρίζει το 58 ο/ο των ερωτηθέντων, ενώ ένα ποσοστό 75 ο/ο τάσσεται υπέρ μιας το δυνατόν στενότερης συνεργασίας των κοινοτικών χωρών για την εξασφάλιση της θέσης της Ευρώπης στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ελλάδα φαίνεται να επηρεάζει τους Αυστριακούς ως προς τη στάση τους απέναντι στη συσπείρωση της Ευρώπης για το ξεπέρασμα παγκόσμιων προκλήσεων, όπως οικονομικές και δημοσιοοικονομικές κρίσεις, τρομοκρατία, μετανάστευση και περιβαλλοντικές καταστροφές, καθώς η δημοσκόπηση διαπιστώνει πως η ανάγκη μιας από κοινού δράσης της ΕΕ υποστηρίζεται από τα τρία τέταρτα των Αυστριακών.

ΠΡΕΖΑ TV
21-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: