Δευτέρα, Ιουνίου 06, 2011

ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

To Kόμμα της Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, που αποτελείται από Αιγύπτιους Αδελφούς Μουσουλμάνους, νομιμοποιήθηκε σήμερα, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ΜΕΝΑ. Το κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων ιδρύθηκε το 1928, αλλά είχε τεθεί εκτός νόμου από το καθεστώς Μουμπάρακ.

"Η επιτροπή που ασχολείται με κομματικά ζητήματα συγκατατέθηκε σήμερα στο σχηματισμό του Κόμματος της Ελευθερίας και Δικαιοσύνης", μετέδωσε το ΜΕΝΑ.

Σύμφωνα με τους ιδρυτές του, το κόμμα δεν είναι θρησκευτικό (οι πολιτικοί σχηματισμοί που βασίζονται στη θρησκεία είναι απαγορευμένοι στην Αίγυπτο) αλλά "πολιτικό, που υποστηρίζει την ισλαμική Σαρία". Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Ραφίκ Χαμπίμπ, είναι κόπτης.

Το κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων που επισήμως είχε τεθεί εκτός νόμου από το καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος στις 11 Φεβρουαρίου εγκατέλειψε την εξουσία υπό την λαϊκή πίεση, είχε ανακοινώσει από τις 30 Απριλίου ότι προτίθεται να σχηματίσει κόμμα με στόχο μάλιστα να καταλάβει ένα σημαντικό αριθμό βουλευτικών εδρών κατά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ένας από τους αξιωματούχους του κόμματος, ο Σαάντ αλ-Κατάτνι ανέφερε ότι τουλάχιστον 1.000 γυναίκες και πάνω από 100 χριστιανοί κόπτες, περιλαμβάνονται στα περίπου 8.000 μέλη του κόμματος, μέχρι στιγμής.

ΠΡΕΖΑ TV
6-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: