Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2011

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ


Μια διαφορετική... ποδηλατάδα θα κάνουν δύο ποδηλάτισσες στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα, με σκοπό την οικονομική συμπαράσταση σε έναν 20χρονο που πάσχει από σπάνια ασθένεια.
Οι δύο ποδηλάτισσες ήρθαν χθες από την Αθήνα και στις 10.00 αύριο το πρωί θα ξεκινήσουν με τα ποδήλατά τους από την πλατεία Αριστοτέλους για να καταλήξουν την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις σε τέσσερις πόλεις. Σε κάθε σταθμό θα ενημερώνουν τον κόσμο για την εκστρατεία τους και θα ζητούν την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του Ανδρέα μέσω ενός λογαριασμού που έχει ανοιχτεί. Ο Ανδρέας πάσχει από δεσμοπλαστικό όγκο από μικρά κύτταρα και επείγει η μετάβασή του σε νοσοκομείο των ΗΠΑ (“Memorial”), για να υποβληθεί σε εξειδικευμένη θεραπεία. Το κόστος της θεραπείας υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ.


“Η μετάβαση του Ανδρέα στην Αμερική επείγει και δεν είχαμε άλλο τρόπο να συγκεντρώσουμε άμεσα τα χρήματα. Απευθυνθήκαμε σε φίλους ποδηλάτες και σε ομάδες ποδηλατών, οι οποίες προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν. Θέλουμε και εμείς να ξεπεράσουμε τα όριά μας”, δηλώνει στη “Μ” η  Έλενα Ανθή, η μία από τις δύο ποδηλάτισσες, η οποία είναι νοσηλεύτρια και προσφέρει εθελοντικά βοήθεια σε συλλόγους καρκινοπαθών, από όπου έμαθε για την περίπτωση του Ανδρέα. Χρησιμοποιεί καθημερινά το ποδήλατο για τις μετακινήσεις της στην Αθήνα, αλλά είναι η πρώτη φορά που τολμά μια μεγάλη διαδρομή.

Σήμερα πάρτι ενίσχυσης
Η προσπάθεια των δύο κοριτσιών υποστηρίζεται στη Θεσσαλονίκη από την κίνηση ποδηλατών Bikerespect, η οποία σήμερα διοργανώνει πάρτι για την ενίσχυσή τους. “Στις 9.00 το βράδυ, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου, στην παραλία Θεσσαλονίκης, θα βρίσκονται οι δύο ποδηλάτισσες και μέλη της κίνησης, για να εμψυχώσουν την προσπάθειά τους”, αναφέρει στη “Μ” ο κ. Κώστας Συμελίδης, πρωτεργάτης της Bikerespect. Εκεί θα υπάρχει και ένας κουμπαράς για όσους θέλουν να ενισχύσουν στη συγκέντρωση χρημάτων. “Καλούμε τους φίλους εκτός Θεσσαλονίκης να υποδεχτούν τις ποδηλάτισσες στην περιοχή τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και να τις εμψυχώνουν”, λέει ο κ. Συμελίδης.
Πρώτος σταθμός των ποδηλατισσών θα είναι ο Πλαταμώνας, το απόγευμα της Παρασκευής. Στη συνέχεια θα κάνουν στάση στη Λάρισα (Σάββατο), στη Χαλκίδα (Κυριακή), στη Λαμία (Κυριακή), στη Χαλκίδα (Δευτέρα) και θα φθάσουν στην Αθήνα την Τρίτη 28 Ιουνίου, σε μπαρ στου Ψυρρή, όπου θα δοθεί συναυλία.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr
ΠΡΕΖΑ TV
23-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: