Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΑΚΕΡ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε το Σαββατοκύριακο η ιστοσελίδα της Γερουσίας στις ΗΠΑ, όπως μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η «εισβολή» των «Lulz Security», μιας ομάδας χάκερ που λέει ότι ανάρτησε αρχεία της κυβερνητικής ιστοσελίδας «για πλάκα», προκάλεσε αναταράξεις στις αμερικανικές αρχές που διέταξαν την επανεξέταση του συστήματος ασφαλείας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.


Ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για παραβιάσεις συγκεκριμένων χρηστών.

Η γνωστή, στις ΗΠΑ, ομάδα χάκερ που στο παρελθόν είχε εισβάλλει στις ιστοσελίδες της Sony, της Nintendo και του Fox News, ανάρτησε αρχεία που απλά επιβεβαίωναν την παρείσφρυσή τους στην κυβερνητική ιστοσελίδα. "Δεν μας αρέσει πολύ η κυβέρνηση των ΗΠΑ" έγραφαν σε ένα σχόλιο τους. "Αυτό είναι μια μικρή, μόνο για πλάκα, δημοσίευση εσωτερικών πληροφοριών της Γερουσίας. Είναι αυτό πράξη πολέμου, κύριοι;" αναρωτήθηκαν σε επόμενη ανάρτησή τους οι χάκερ.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν δηλώσει πρόσφατα ότι θα θεωρούσαν τις κυβερνοεπιθέσεις ώς "πράξη πολέμου" και πως θα απαντούσαν σε αυτές με όλα τα συμβατά μέσα, αν έβρισκαν ότι έχουν ενορχηστρωθεί από ένα έθνος.

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: