Πέμπτη, Ιουνίου 09, 2011

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΒΙΕΤΝΑΜ - ΚΙΝΑΣ


Χάκερς από το Βιετνάμ και την Κίνα πραγματοποιούν επιθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου στοχεύοντας εκατοντάδες ιστοσελίδες συμπεριλαμβανομένων και κυβερνητικών ιστότοπων καθώς κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κρατών σχετικά με την εδαφική κυριότητα περιοχών στη Νότια Θάλασσα της Κίνας.
Οι κινέζοι χάκερς εισβάλλουν σε βιετναμέζικες ιστοσελίδες και αναρτούν την κινεζική σημαία σε αυτές, ενώ οι βιετναμέζοι χάκερς αναρτούν φωτογραφίες ενόπλων σε κινεζικές ιστοσελίδες.



Και τα δύο μέρη διεκδικούν την κυριότητα νησιών που βρίσκονται στη Νότια Θάλασσα της Κίνας.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο εκατοντάδες βιετναμέζοι διαδήλωσαν στην πρωτεύουσα Ανόι και στην πόλη Χο Τσι Μίνχ με αφορμή τη διεξαγωγή κινεζικών ναυτικών ασκήσεων στη διαφιλονικούμενη περιοχή.

Το Ανόι κατηγορεί την Κίνα ότι σκάφη του λιμενικού της επενέβησαν παράνομα και έκοψαν τα καλώδια ερευνητικού πλοίου του Βιετνάμ το οποίο εκτελούσε σεισμολογικές έρευνες 120 χιλιόμετρα από τις ακτές της χώρας.

Σημειώνεται ότι τόσο οι Φιλιππίνες, όσο και η Μαλαισία και η Ταϊβάν διεκδικούν μέρος της διαφιλονικούμενης περιοχής στη Νότια Θάλασσα της Κίνας.

Στην περιοχή, εκτιμάται ότι υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: