Τρίτη, Ιουνίου 14, 2011

ΛΙΒΥΗ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

Τροποποίηση που απαγορεύει τη χρηματοδότηση των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη ψήφισε χθες με ψήφους 248 υπέρ και 163 κατά η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.
Με τον τρόπο αυτό αρκετά από τα μέλη του Κογκρέσου εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να αρχίσουν οι επιχειρήσεις εναντίον της Λιβύης τον περασμένο Μάρτιο και να συνεχιστούν μετά το διάστημα των 60 ημερών, χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση του Κογκρέσου.



Παραπέμπουν, δε, στο νόμο του 1973 περί Πολεμικών Εξουσιών ("War Powers Act") βάσει του οποίου περιορίζονται οι εξουσίες του προέδρου στην κήρυξη πολέμου.

Στο μεταξύ, Aμερικανοί γερουσιαστές κατέθεσαν χθες σχέδιο νόμου με το οποίο ζητούν από την κυβέρνηση να χρησιμοποιηθούν οι δεσμευμένες καταθέσεις του Καντάφι, ως ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Λιβύης.

Το σχέδιο, το οποίο εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο των ΗΠΑ να κατασχέσει τις καταθέσεις και τα άλλα κεφάλαια του Καντάφι υπέρ ανθρωπιστικών σκοπών, κατέθεσαν ο πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας Τιμ Τζόνσον του Δημοκρατικού Κόμματος και ο ρεπουμπλικάνος Ρίτσαρντ Σέλμπι, έχοντας την υποστήριξη ισχυρών γερουσιαστών όπως ο Τζον Κέρι και ο Τζον Μακέιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
14-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: