Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2011

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ» ΛΕΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ


Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με το ευρώ, το οποίο είναι «ένα σταθερό νόμισμα» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ,επισημαίνοντας ωστόσο ότι ορισμένες χώρες της ευρωζώνης πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας που έχουν.
"Θα σας το πω ξεκάθαρα: δεν έχουμε πρόβλημα με το ευρώ είναι ένα σταθερό νόμισμα, ειδικά αν κοιτάξουμε την ισοτιμία του σε σχέση με το δολάριο...αντίθετα ορισμένες χώρες της ευρωζώνης έχουν "πρόβλημα ανταγωνιστικότητας" τόνισε η Μέρκελ από την Σιγκαπούρη όπου συμμετέχει σε φόρουμ.



Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ για τη θέση του επόμενου γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λέγοντας πως την υποστηρίζει ωστόσο πρόσθεσε πως δεν είναι αντίθετη, στο μέλλον, τη θέση αυτή να καταλαμβάνουν μη Ευρωπαίοι υποψήφιοι.

"Αν εξετάσουμε την προσωπικότητά της, η Κριστίν Λαγκάρντ, ως υπουργός Οικονομικών, έχει εξαιρετική φήμη σε όλον τον κόσμο. Παρουσιάζει έναν ιδανικό συνδυασμό οικονομικής και πολιτικής εμπειρίας", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ε΄δω το πρέζα κάνει το google news. Απλός αναπαράγει την καθεστωτική είδηση στο χώρο του χώρις ούτε καν να ειρωνευτελι την απίστευτη μαλακία.Ποιο ευρό μωρή καργιόλα είναι ισχυρό αυτό που δεν είναι καν νόμισμα. Που αν κλασουμε στην Ελλαδα καταρεει, γεια σου ρε πρεζα αθυρόστομο εκεί που βολεύει και την κότα εκει που δεν πρέπει.