Τρίτη, Ιουνίου 07, 2011

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ;

Με λεπτομερείς αναφορές στο κίνημα των "Αγανακτισμένων", η πλειονότητα των διεθνών ΜΜΕ τόνιζε πως η μαζικότητα των κινητοποιήσεων μαρτυρά πως "οι Ελληνες βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους", την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου ξεκινάει εκστρατεία για να διασφαλίσει τη νέα συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας της χώρας

Πανευρωπαϊκή έκπληξη για τη λαοθάλασσα

"Πόσο ακόμη μπορεί να "κρατήσει" η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου;" Αυτό διερωτώνται πολλά ξένα ΜΜΕ, που κάλυψαν εκτενώς τη μεγαλειώδη διαδήλωση διαμαρτυρίας της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος. Με λεπτομερείς αναφορές στο κίνημα των "Αγανακτισμένων", η πλειονότητα των διεθνών ΜΜΕ τόνιζε πως η μαζικότητα των κινητοποιήσεων μαρτυρά πως "οι Ελληνες βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους", την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου ξεκινάει εκστρατεία για να διασφαλίσει τη νέα συμφωνία για τη διάσωση της οικονομίας της χώρας.

Επιπλέον, τόσο τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία όσο και οι μεγάλες εφημερίδες του εξωτερικού προειδοποιούν στο ρεπορτάζ τους πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πλέον ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν περιορίζονται στη λαϊκή οργή, αλλά αυξάνονται και στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με το Ρόιτερ, η επιβολή νέων μέτρων λιτότητας σε ένα έθνος που ήδη έχει εξεγερθεί κατά της διαφθοράς και της οικονομικής κακοδιαχείρισης θα είναι δύσκολη, ενώ προσθέτει πως "η αναταραχή εντείνεται ακόμη και στις τάξεις της κυβέρνησης εξαιτίας των επιπτώσεων που θα έχουν οι περικοπές που απαιτεί η συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ".

Από την πλευρά του το Ασοσιέιτεντ Πρες δίνει ιδιαίτερη σημασία στο αίτημα των διαδηλωτών να σταματήσει η Ελλάδα να πληρώνει τους πιστωτές της με αναφορές στο σύνθημα "δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε" που εμφανίστηκε σε πολλά πλακάτ των συγκεντρωμένων.

Σε μια προσπάθεια να περιγράψουν το "προφίλ" των "Αγανακτισμένων", οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς επισημαίνουν πως πρόκειται για ένα ποικιλόμορφο σώμα διαδηλωτών, που απαρτίζεται από άνεργους αποφοίτους μέχρι περιβαλλοντικά αφυπνισμένους πολίτες και συνταξιούχους που μοιράζονται την κοινή οργή κατά των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

Τέλος, το Ρόιτερ συνδέει την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων με την περικοπή των μισθών και των συντάξεων αλλά και τη σημαντική αύξηση της ανεργίας που καταγράφεται από την αρχή της εφαρμογής του πακέτου διάσωσης.

ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ "ΜΠΙΛΝΤ"
Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας

Αφορμή για νέα επίθεση κατά της Ελλάδας βρήκε η γερμανική εφημερίδα Μπιλντ στις συγκεντρώσεις των "Αγανακτισμένων".

Απομονώνοντας ένα πλακάτ από την πλατεία του Συντάγματος στο οποίο εμφανιζόταν η σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έφερε στο κέντρο της τον αγκυλωτό σταυρό, η εφημερίδα σχολίασε πως "με τον αγκυλωτό σταυρό οι Ελληνες διασύρουν την Ευρώπη και παρόλα αυτά λαμβάνουν νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων ευρώ".

Στην ιστοσελίδα της Μπιλντ, μάλιστα, σχετικό δημοσίευμα επαναφέρει παλαιότερα -ήδη γνωστά- περιστατικά σημειώνοντας πως πρόκειται για "νέα σκάνδαλα" που δείχνουν τη "θρασύτητα" των Ελλήνων. Συγκεκριμένα αναφέρονται σε σχόλια Ελλήνων βουλευτών αλλά και του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, υποστηρίζοντας πως έχουν "βρίσει" κατ' επανάληψη τους Γερμανούς.

Σημειώνεται πως και άλλα γερμανικά μέσα προέβαλαν το πλακάτ με τον αγκυλωτό σταυρό χωρίς ωστόσο να το σχολιάσουν.

ΠΡΕΖΑ TV
7-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: