Κυριακή, Ιουνίου 19, 2011

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ


Βομβιστής αυτοκτονίας στόχευσε ένα όχημα που μετέφερε γερμανούς στρατιώτες στο βόρειο Αφγανιστάν και σκότωσε δύο πολίτες, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι, ενώ τέσσερις τραυματίες στρατιώτες υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους.
"Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με στόχο όχημα που μετέφερε γερμανούς στρατιώτες σήμερα το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Καμπούλ-Κουντούζ έξω από την Κουντούζ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη, Μαχμπουμπουλάχ Σαχίντι.


"Δύο πολίτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν", είπε, προσθέτοντας πως το όχημα που μετέφερε τους γερμανούς στρατιώτες καταστράφηκε επίσης. "Αλλά δεν έχουμε οποιαδήποτε πληροφορία για γερμανικές απώλειες", είπε.

Στο μεταξύ, η Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf) ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή πως τέσσερις ξένοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Αφγανιστάν, όμως ο θάνατός τους δεν συνδέεται με τις μάχες.

Η Isaf δεν διευκρίνισε υπό ποιες περιστάσεις σημειώθηκαν οι θάνατοι αυτοί, ούτε την εθνικότητα των στρατιωτών, αλλά μάλλον αφορούν τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης.

Η Δύναμη του ΝΑΤΟ δεν αποκαλύπτει ποτέ την εθνικότητα των στρατιωτών της που σκοτώνονται ούτε τον ακριβή τόπο του θανάτου τους, αφήνοντας την ευθύνη στα ενδιαφερόμενα κράτη.

Σημειώνεται πως περίπου 130.000 ξένοι στρατιώτες, οι 90.000 από τους οποίους είναι Αμερικανοί, έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν προκειμένου να υποστηρίξουν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της εξέγερσης που ξεκίνησαν οι Ταλιμπάν μετά την εκδίωξή τους από την εξουσία, στα τέλη του 2001, από ένα διεθνή συνασπισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΕΖΑ TV
19-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: