Πέμπτη, Ιουνίου 16, 2011

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ…ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ-ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, μετά την παραίτηση δύο βουλευτών του κόμματος και την ανακοίνωση της Βάσως Παπανδρέου για άμεση σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτό το αίτημα για σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και αυτή την ώρα κατευθύνεται στη Βουλή.
Πληθαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ζητούν σύγκληση της ΚΟ



Υπάρχουν ευθύνες και στη δική μας ηγεσία, δήλωσε πριν από λίγο ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, υιοθετώντας το αίτημα για σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

    "Δεκαοκτώ μήνες τώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο", είπε ο κ. Σαλαγιάννης και στο ερώτημα για την ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε: "Εγώ δεν δίνω ψήφο αν δεν πειστώ ότι θα βγάλουμε πέρα και ότι θα είμαστε φερέγγυοι απέναντι στο λαό που μας ψήφισε".

Παραίτηση Φλωρίδη - Νασιώκα

Την παραίτησή του από βουλευτής υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής, ο Γιώργος Φλωρίδης, βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ.

    «Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη, οριακή για τη χώρα, στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από βουλευτής» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φλωρίδης.

    Παραιτούμενος ο βουλευτής Κιλκίς, καταλογίζει σε όλα τα κόμματα, αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης για την αντιμετώπιση της κορυφούμενης εθνικής κρίσης, καθώς, όπως λέει, «οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή» και οι εκλογές, «παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε, εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας».

    Λίγη ώρα αργότερα την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής και ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ Εκτορας Νασιώκας.

    "Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα", επικρίνοντας τις ηγεσίες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων που συνεχίζουν, όπως είπε, "με γνώμονα το λαϊκισμό".

    Προανήγγειλε συγκέντρωση στη Λάρισα για να παραδώσει, όπως είπε, την έδρα στους ψηφοφόρους του.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός σήμερα θα προχωρήσει  σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και στη συνέχεια θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. "Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, τον δρόμο του καθήκοντος", υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χειρίστηκε την υπόθεση της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης με επικοινωνιακούς όρους.

    «Παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, τόνισε, με ανακοίνωση του, πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. και το κόμμα του απέδειξαν ότι σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, η αντίληψη της εθνικής ευθύνης, περνάει μόνο μέσα από το κομματικό τους συμφέρον και επεσήμανε ότι τέτοιες συμπεριφορές αποβαίνουν σίγουρα σε βάρος της ίδιας της χώρας.




Απόστολος Κακλαμάνης: "Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες" 

 «Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός», υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, με παρέμβασή του στη Βουλή, αμέσως μετά τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Έκτορα Νασιώκα, ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα.

    «Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του», τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.


Ανδρέας Λοβέρδος: "Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι"  

"Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε όρθιοι. Η χώρα θα βρει το δρόμο της. Δεν θα υπάρξει το παραμικρό κενό".

    Με τα λόγια αυτά σχολίασε την παραίτηση του βουλευτή Λάρισας Έκτορα Νασιώκα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος που ζήτησε και έλαβε το λόγο, αμέσως μόλις κατήλθε από το βήμα της Βουλής ο κ. Νασιώκας.

Προς αναβολή το αυριανό ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες

 Το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προσπαθεί να αναβάλει για την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

    Οι πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα το θέμα του ανασχηματισμού, της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, θέματα με τα οποία ασχολείται ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αυτές τις ώρες, επιβάλουν την αναβολή της επίσκεψης.

"Κενό διακυβέρνησης" διαπιστώνει ο Δημήτρης Λιντζέρης  

Για "κενό διακυβέρνησης", έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο βουλευτής Β΄Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Λιντζέρης, ο οποίος ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Ο κ. Λυντζέρης έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία συλλογής υπογραφής σε κείμενο με αίτημα για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.


Α. Διαμαντοπούλου: "Μπορούμε να δώσουμε πολλά, να σώσουμε τη χώρα"


 Πρέπει να σεβόμαστε τον άλλον όταν μιλά, να έχουμε επιχειρήματα τα οποία θα προβάλουμε στο φως και δεν θα κρυβόμαστε στο σκοτάδι, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση του σχολείου "Ελληνογερμανική Αγωγή" με θέμα τη Δημοκρατία.

    Τόνισε ότι αυτή είναι η μεγάλη ανάγκη της εποχής μας, σ΄αυτή τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους νέους, οι οποίοι, όπως είπε, δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από τις μάζες, αλλά να έχουν καθαρή άποψη την οποία θα προβάλουν στο φως.

    “ Μπορούμε να δώσουμε πολλά, να σώσουμε τη χώρα”, είπε η υπουργός και κατέληξε αναφερόμενη στην πρώτη πτώχευση της χώρας το 1893 "που αποδείξαμε ότι μπορούμε να “σηκωθούμε”".
ΕΞΠΡΕΣ

ΠΡΕΖΑ TV
16-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: