Σάββατο, Ιουνίου 18, 2011

ΕΚΤ: ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ,ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ...
Κλείνει σταδιακά τις στρόφιγγες ρευστότητας στην ελληνική οικονομία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επιδιώκοντας από τη μία να απεμπλακεί από τη μεγάλη έκθεση που έχει στους ελληνικούς τίτλους (ομόλογα και έντοκα γραμμάτια) και από την άλλη να πυροδοτήσει εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής».
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της εφημερίδας, η ΕΚΤ θα θέσει πλαφόν στα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου, που θα δέχεται ως εγγύηση από τις τράπεζες για να τους παρέχει ρευστότητα.


Το μέγιστο ποσό που θα μπορεί να έχει στην κατοχή της ανά πάσα στιγμή θα ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ ή ελαφρώς υψηλότερο και το μέτρο θα ισχύει από 1ης Ιουλίου.
Ακόμα, δε θα κάνει αποδεκτές, σε αυτή τη χρονική στιγμή, τις εγγυήσεις ύψους 30 δισ. που παρέχει το κράτος στις τράπεζες για να εξασφαλίσουν τη ρευστότητά τους.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν προβληματίσει τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και τον τραπεζικό κλάδο.
Μάλιστα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, ζήτησε από της τράπεζες να προχωρήσουν άμεσα σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

ΠΡΕΖΑ TV
18-6-2011

1 σχόλιο:

Χαζούλης είπε...

Δεν είμαι σίγουρος οτι θα βαρέσουμε τοσο απότομα κανόνι αλλα αμα γίνει κάτι τέτοιο...τον πούτσο κλαίγαμε.

Ένας αλλοδαπός μετά από συμπλοκή χτύπησε το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο το οποίο γέμισε με αίματα. Προς στιγμή όλοι νομίζαμε πως ήταν νεκρός. Ευτυχώς δεν πέθανε. Αυτό όμως που χαράχτηκε στο μυαλό μου ήταν η φράση που φώναξε ένας φίλος του την ώρα που ήταν κατάκοιτος: «Όταν εξεγερθούν οι πεινασμένοι τότε θα δείτε τι σημαίνει πραγματική επανάσταση.»

Νέο άρθρο : Προλεταριάτο