Σάββατο, Ιουνίου 25, 2011

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ (;;;)


Την ελπίδα ότι με τις νέες αποφάσεις (7 και 8/11) της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ανοίγει ξανά ο δρόμος για τη δικαστική δικαίωση όλων των συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εκφράζουν διάφοροι από τους δικηγόρους που χειρίστηκαν τις επίμαχες υποθέσεις ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου, χαρακτηρίζοντας τις αρεοπαγιτικές αποφάσεις ως σκαλοπάτι που οδηγεί στη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Υπογραμμίζουν την τεράστια σημασία της αξιοποίησης από τον ΑΠ του απόλυτα προστατευτικού για τους συμβασιούχους νόμου 2112/20 και μάλιστα με τη διαπίστωση ότι παρέχει πληρέστερη προστασία έναντι της παρεχόμενης από τη μεταγενέστερη κοινοτική Οδηγία 1999/70/ΕΚ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι που υπερασπίστηκαν διάφορες κατηγορίες συμβασιούχων στην Ολομέλεια ΑΠ, Δ. Βερβεσός, Χ. Νικολουτσόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Δ. Βασιλείου, τονίζουν ότι με βάση τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν επιτρέπεται να υποβαθμιστεί η προστασία που παρέχει στους συμβασιούχους ο ν. 2112/20 και επομένως οι υπάρχουσες συνταγματικές και νομοθετικές απαγορευτικές διατάξεις πρέπει να ερμηνεύονται με τρόπο που να μην αποκλείουν την εφαρμογή του ν. 2112/20 και μετά τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και την κοινοτική οδηγία.

ΠΡΕΖΑ TV
25-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: