Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

ΈΜΜΕΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ EUROGROUP


Την ευχή οι εκπρόσωποι των κομμάτων να τον συνοδεύσουν στο επόμενο Eurogroup, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής. Χαρακτήρισε παράλληλα, προτεραιότητα της κυβέρνησης την αποκατάσταση της ισορροπίας των μέτρων και την εκ βάθρων αναδιοργάνωση του φορολογικού συστήματος, ώστε να πληρώνουν αυτοί που πραγματικά πρέπει και το αποφεύγουν μέχρι σήμερα.


Όπως τόνισε, "θα ήμουν ευτυχής να έρθουν εκπρόσωποι των κομμάτων στο Eurogroup της Κυριακής 3 Ιουλίου".

Πρόσθεσε πως υπάρχει υψηλός βαθμός συναίνεσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας στη χώρα, ο οποιος αποκρύπτεται και αυτό κάνει δύσκολη τη θέση της Ελλάδας ως προς τα μέτρα. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τους Α. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη, συμφωνήθηκε τουλάχιστον η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο για να πειστούν οι εταίροι ότι είμαστε αξιόπιστοι ως χώρα. Ο υπουργός Οικονομικών, το χαρακτήρισε ως ενθαρρυντικό δείγμα συναίνεσης και δήλωσε πως έτσι θα προβληθεί.

Επανέλαβε πως η κυβέρνηση γνωρίζει την πραγματικότητα του πολίτη και έθεσε ως πρώτη του προτεραιότητα να εφαμροστεί ένα νέο φορολογικό σύστημα που θα βάλει τέρμα στην διαρθρωτική και προκλητική αδικία, να μην πληρώνουν όσοι οφείλουν. Προανήγγειλε μάλιστα την άμεση έναρξη των σχετικών εργασιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλίμα που εισέπραξε στο προηγούμενο Eurogroup, ήταν η δυσπιστία για τη χώρα συνολικά σε αντίθεση με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία που απολαμβάνουν. Για ακόμη μια φορά τόνισε πως  υπάρχουν πολλές σημαντικές κοινές παραδοχές μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας των περισσότερων κομμάτων και οι διαφωνίες εστιάζονται απλά στο μίγμα της πολιτικής, για το οποίο γίνεται διαρκής συζήτηση και είναι κάτι που αλλάζει συνέχεια.

Ξεκαθάρισε ότι ο δρόμος της πολιτικής ρητορίας, όπως " να ψαρέψεις τα θολά νερά κοινωνικής αντιδρασης η οποία είναι δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό" δεν είναι ο δρόμος  που αντιστοιχεί στην πρόκληση της ιστορίας.

Πρόσκληση για συναίνεση και στη δευτερολογία

Στο ίδιο μοτίβο με την αρχική του ομιλία, και στη δευτερολογία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος απηύθηνε πρόταση στην αντιπολίτευση για συναίνεση στο "ξαναγράψιμο" του Μνημονίου. Επανέλαβε μάλιστα την πρόταση για από κοινού δημιουργία του νέου φορολογικού συστήματος.

"Αφού συμφωνούμε στο ότι ο μεγαλύτερος στόχος είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους γιατί δεν συστρατευόμστε στην προσπάθεια να ξεφύγουμε από την περιδίνηση" δήλωσε.

Πρόσθεσε τέλος, πως δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό από το να μην αποφευχθούν ιστορικά λάθη και εξέφρασε την αισιοδοξία του.
ΠΡΕΖΑ TV
22-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: