Τετάρτη, Ιουνίου 29, 2011

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΝΕΚΡΟΙ ΕΞΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ IΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ


Η επίθεση των Ταλιμπάν στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Καμπούλ στοίχισε τη ζωή σε έξι πολίτες, ενώ έξι Ταλιμπάν σκοτώθηκαν.
Οι συγκεχυμένες προς το παρόν πληροφορίες από το ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Καμπούλ,  μιλούν για έξι νεκρούς αφγανούς πολίτες από την επίθεση των 3 Ταλιμπάν καμικάζι αυτοκτονίας και τριών συνεργών τους, οι οποίοι εισέβαλαν οπλισμένοι με όπλα και χειροβομβίδες στο ξενοδοχείο και εξοντώθηκαν και από επίθεση νατοϊκών ελικοπτέρων στην ταράτσα του ξενοδοχείου.



Σύμφωνα με την μαρτυρία υπαλλήλου του ξενοδοχείου, μετά από μία σειρά εκρήξεων, οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο αργά το βράδυ της Τρίτης και κατέφυγαν στην αίθουσα χορού. Ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν κασετόφωνα τα οποία έπαιζαν πολεμικά τραγούδια των ταλιμπάν και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.

Η ίδια πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς ότι κάποιοι ένοικοι του ξενοδοχείου έπεσαν στο κενό από τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο για να γλιτώσουν. Μεταξύ των ενοίκων του ξενοδοχείου ήταν και κάποιοι επαρχιακοί κυβερνήτες, οι οποίοι θα συμμετείχαν σε διάσκεψη που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα, για την μετάβαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρμοδιοτήτων από τις ξένες δυνάμεις στις αφγανικές, δήλωσαν δύο αφγανοί αξιωματούχοι.

Η διήμερη διάσκεψη με θέμα την διαδικασία μετάβασης επρόκειτο να διεξαχθεί σε κυβερνητικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι παρά την επίθεση η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί.

Το πρακτορείο Ρόιτερς μετέδωσε ακόμη, ότι από χθες το βράδυ ακούστηκαν επτά εκρήξεις, καθώς και ότι τρεις εκ των δραστών επιτέθηκαν από το εσωτερικό του ξενοδοχείου.
Κατά την επίθεση δύο ταλιμπάν σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ενώ τέσσερις άλλοι ανατινάχθηκαν. Μετά την επίθεση διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο ξενοδοχείο και στις γύρω περιοχές.

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: