Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011

ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ «ΔΙΕΛΥΣΕ» Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Πενήντα διαδηλωτές, οι οποίοι διαφωνούν με την κατασκευή υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής τραυματίστηκαν στο Τορίνο, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην κοιλάδα Σούσα με αίτημα να σταματήσει η κατασκευή υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία συνδέει την Ιταλία με τη Γαλλία, καθώς -όπως υποστηρίζουν- θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο περιβάλλον. Πολλοί από τους διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία εκτοξεύοντας πέτρες και κροτίδες.



Η αστυνομία -που υποστηρίζει ότι πολλοί από όσους συμμετείχαν στις συγκρούσεις αναζητούν ευκαιρία για να δημιουργήσουν ταραχές- συνέλαβε πέντε διαδηλωτές και με χρήση δακρυγόνων προσπάθησε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους, που βρίσκονταν κοντά στο εργοτάξιο. Ενώ κάποιοι από αυτούς είχαν ήδη καταφέρει να περάσουν τους φράχτες ασφαλείας και να μπουν στο χώρο.


Η συμφωνία για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας υπογράφθηκε το 2001 Γαλλία και Ιταλία. Οι κάτοικοι της κοιλάδας αντέδρασαν έντονα στο σχέδιο, το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Σταδιακά το κίνημα διογκώθηκε και σήμερα πολλές διαφορετικές οργανώσεις και κινήματα (από αναρχικούς μέχρι την Καθολική Εκκλησία) έχουν ταχθεί κατά της κατασκευής.
ΠΡΕΖΑ TV
3-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: