Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ


Να σπάσουν το ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ επιχείρησαν περίπου 30 Αμερικανοί ακτιβιστές που το απόγευμα απέπλευσαν με το πλοίο «The Audacity of Hope» από το λιμάνι του Περάματος αλλά λίγο αργότερα ακινητοποιήθηκαν από τις δυνάμεις του λιμενικού σε απόσταση περίπου ενός ναυτικού μιλίου. Αμέσως δόθηκε εντολή να επιστρέψει το πλοίο καθώς σήμερα έχει εκδοθεί απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα ελληνικά λιμάνια για τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας, από τον υπ. Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή.


Οι σχετικές εντολές έχουν επιδοθεί στις Λιμενικές Αρχές της χώρας και ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.


Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου και αστυνομικοί έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα.


Υπενθυμίζεται ότι ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ Αβιγκντορ Λίμπερμαν απέφυγε, με διπλωματικό τρόπο, να απαντήσει στην ερώτηση αν το Ισραήλ θα επιχειρήσει να σταματήσει τα πλοία που θα αποπειραθούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας, μετά τη συνάντηση που είχε στη Βιέννη με τον Αυστριακό ομόλογό του, Μίχαελ Σπιντελέγκερ.


ΚΚΕ: Απαράδεκτη απόφαση


"Είναι απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τον απόπλου των πλοίων που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με προορισμό τη Γάζα. Είναι μία ακόμα ενέργεια υποστήριξης και συνεργασίας με την ισραηλινή κυβέρνηση που συνεχίζει και κλιμακώνει την εγκληματική της πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, ο ελληνικός λαός πρέπει να καταδικάσει την υποστήριξη που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση και οι άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ στο κράτος του Ισραήλ. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να ισχυροποιήσει την πάλη του κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της ελληνικής συμμετοχής", αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή απαγόρευση απόπλου που διέταξε ο Χρ.Παπουτσής.




ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: