Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

Το είχε εξαγγείλει και ο διοικητής του Ταμείου Ροβέρτος Σπυρόπουλος, κατά την διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του στην Πάτρα. Μάλιστα είχε και την σύμφωνη γνώμη, του Σωματείου των Υπαλλήλων του Ιδρύματος. Οι λόγοι είναι προφανείς και έχουν να κάνουν με την μείωση των λειτουργικών εξόδων του Ιδρύματος, καθώς το μνημόνιο είναι εξαιρετικά αυστηρό στο θέμα αυτό.



Όμως οι εκατοντάδες ασφαλισμένοι, κυρίως συνταξιούχοι, θα χάσουν την σχετικά άμεση εξυπηρέτηση τους, καθώς θα πρέπει πλέον να μετακινούνται στα κεντρικά υποκαταστήματα της Πάτρας και αυτή την δυνατότητα δεν την έχουν όλοι.


Παρά τις εξαγγελίες για ενίσχυσή τους με προσωπικό, μερίδα υπαλλήλων και γιατρών του ταμείου αντιδρούν, γιατί πιστεύουν πως η κίνηση αυτή θα είναι καταστροφική για το κοινωνικό πρόσωπο του ΙΚΑ και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων μεγάλη.


Έτσι και στην Παραλία οι πληροφορίες  ότι θα κλείσει τις επόμενες ημέρες το υποκατάστημα που εξυπηρετεί δεκάδες ασφαλισμένους, ξεσήκωσε αντιδράσεις από πολίτες και φορείς. Όμως τα πράγματα είναι δρομολογημένα, καθώς εχει ήδη κλείσει το ΙΚΑ του Ρίου, το οποίο όμως δεν παρείχε υγειονομικές υπηρεσίες, όπως αυτό της Παραλίας.


Χθες έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα και προγραμματίζονται μια σειρά άλλες, στην Περιφέρεια και στην Διοίκηση του ιδρύματος.








 Νίκος Ξανάλατος


thebest.gr
ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: