Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

«ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ» ΜΕ ΤΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΒΛΕΠΕΙ Η ΆΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας είχε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια της χώρας.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε, "Με την επίσκεψη στον κύριο Σαμαρά ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ήταν μια μακρά συζήτηση. Τέθηκαν όλα τα επιμέρους σημεία που αφορούν στις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση, για τα οποία συζητήσαμε σε βάθος. Υπάρχει σημαντικός αριθμός θεμάτων στα οποία συγκλίνουμε και εκτιμώ ότι με τη συζήτηση μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερος."



Από την άλλη πλευρά, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που συμμετείχε στην συνάντηση υπογράμμισε ότι, "είναι πάγια θέση της ΝΔ ότι στα σημαντικά ζητήματα όπως η Παιδεία πρέπει να υπάρχει συναίνεση και σύνθεση απόψεων που να ευνοεί την διαμόρφωση μακροχρόνιας στρατηγικής που να μην αλλάζει από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και από υπουργό σε υπουργό. Μας κάνει εντύπωση ότι ενώ ομοφώνως είχαμε καταλήξει σε κάποια πορίσματα στον εθνικό διάλογο για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που αφορούσε και τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ εντούτοις μετά από δύο χρόνια αντί να ξεκινήσουμε από εκεί που τελειώσαμε, μιλάμε μόνο για τα πανεπιστήμια χωρίς να εφαρμόζουμε τα αποτελέσματα του εθνικού διαλόγου. Θεωρούμε λογικό το αίτημα της ακαδημαικής κοινότητας να δοθεί χρόνος για να καταθέσουν οι πρυτάνεις τις προτάσεις και τις θέσεις τους τον Σεπτέμβριο. Αλλά και για να έχει χρόνο η ίδια να συνυπολογίσει ζητήματα που της θέσαμε και έχουν σχέση με διοίκηση και την λειτουργία των πανεπιστημίων".
ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2011

1 σχόλιο:

Rafty είπε...

Μιλαει ο (pap)Άρης!!
O Πριγκηπας της Μιζας!!

Που εδωσε "ΔΩΡΕΑΝ" στα παιδια netbooks ξεπερασμενης τεχνολογιας κοστους κατω των 100ευρω στην τιμη των 450ευρω(κουπονι) και μετα με ελαφρα πηδηματακια πηγε να ξεκοκαλισει τη Μιζα του.