Τρίτη, Ιουλίου 05, 2011

MOODY'S: ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 540 ΔΙΣ.ΔΟΛ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Το χρέος των τοπικών κυβερνήσεων στην Κίνα μπορεί να είναι κατά 3,5 τρισ. γιουάν (540 δισ.δολ.) μεγαλύτερο από αυτό που έχουν εκτιμήσει οι ελεγκτές, με συνέπεια οι τράπεζες να είναι εκτεθειμένες σε ακόμη μεγαλύτερες ζημιές απ' ότι πιστευόταν και αυτό να επιδεινώνει τη πιστοληπτική τους διαβάθμιση, εκτιμά σήμερα ο οίκος Moody's.

Σημειώνεται πως ο κρατικός ελεγκτής της Κίνας έχει αποτιμήσει το συνολικό χρέος των τοπικών κυβερνήσεων σε 10,7 τρισ. γιουάν, όμως ο Mοody's ανακάλυψε δυσαναλογίες και ασυμφωνίες στα στοιχεία χρέους των τοπικών κυβερνήσεων με συνέπεια να μιλά για πρόσθετα δυνητικά χρέη.
Ως εκ τούτου, ο λόγος των επισφαλών δανείων προς το σύνολο των δανείων υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 8-12% αντί του 5-8% που εκτιμά το βασικό σενάριο και 10-18% που υπολογίζει το ακραίο σενάριο.
Όπως δήλωσε ο Moody's, εκτός και εάν η Κίνα επεξεργαστεί ένα πλάνο που να ξεκαθαρίζει την κατάσταση των υπερβολικών τοπικών χρεών, η πιστοληπτική αξιοπιστία των κινεζικών τραπεζών μπορεί να καταστεί αρνητική.
ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: