Κυριακή, Ιουλίου 03, 2011

ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ…O ΤΥΠΟΣ ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ


Συνεχίζονται τα σενάρια γύρω από την υπόθεση Στρος Καν, με Γάλλους βουλευτές να κάνουν και πάλι λόγο για «συνομωσία».Ειδικότερα, ο βουλευτής Φρανσουά Λονκλ στράφηκε κατά των υπευθύνων του ξενοδοχείου. Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει κάποια "σχέση" μεταξύ του ομίλου Accor (στον οποίο ανήκει το ξενοδοχείο Sofitel) και "ίσως κάποιων γαλλικών εστιών συνωμοσίας".



Μάλιστα, έθεσε και συγκεκριμένα ερωτήματα μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, που σύμφωνα με τον ίδιο χρήζουν απαντήσεις, όπως "Σε ποιον τηλεφώνησαν στο Παρίσι οι άνθρωποι του Sofitel; Στον επικεφαλής των Γενικών Πληροφοριών (υπηρεσία πληροφοριών); Τι ώρα τηλεφώνησαν εκείνη την περίφημη νύχτα;".


Πάντως, ο όμιλος του ξενοδοχείου Sofitel αρνείται ότι στελέχη του έπαιξαν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, ενώ η Κεντρική Διεύθυνση Εσωτερικών Πληροφοριών (DCRI) της Γαλλίας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με την υπόθεση του Στρος-Καν.


Αλλά και η Μισέλ Σαμπάν, μια άλλη πρώην συνεργάτιδα του Στρος-Καν, έκανε λόγο για "πολιτική επίθεση" σε βάρος του και διερωτήθηκε για το ρόλο που έπαιξε ο αστυνομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης ο οποίος το 2006 "παρασημοφορήθηκε (...) με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής από το Νικολά Σαρκοζί".


Διαψεύδουν δημοσιεύματα


Στην "αντεπίθεση" πέρασαν και οι υπερασπιστές του  Ντομινίκ Στρος-Καν, μετά από δημοσίευμα της New York Pοst ότι ο πελάτης τους είχε "εγχρήματη" σχέση με την καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά η πλευρά του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, η 32χρονη γυναίκα από τη Γουινέα ασκούσε "τακτικά" πορνεία και ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ "αρνήθηκε να την πληρώσει" μετά τη σεξουαλική επαφή που είχαν στις 14 Μαΐου στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου.





ΠΡΕΖΑ TV
3-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: