Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2011

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ROAMING ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΛΕΤΑ Η Ε.Ε.

Μια πρόταση που θα μειώσει το κόστος της χρήσης κινητών τηλεφώνων σε ταξίδια (roaming) κατέθεσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες.
Πρόταση για μακροπρόθεσμη λύση στο μόνιμο πρόβλημα του υψηλού κόστους χρήσης των κινητών τηλεφώνων σε ταξίδια (περιαγωγή ή roaming) στην ΕΕ , υιοθέτησε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στα πλαίσια της πρότασης αυτής, οι πελάτες της κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν αν επιθυμούν να επισυνάπτουν χωριστή από τη σύμβαση κινητής τηλεφωνίας, σύμβαση παροχής υπηρεσίας περιαγωγής που θα αφορά τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου.



Με την πρόταση αυτή θα δοθεί επίσης στους φορείς εκμετάλλευσης κινητών επικοινωνιών (συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων φορέων εκμετάλλευσης εικονικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι δεν έχουν δικό τους δίκτυο) το δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα δίκτυα άλλων φορέων εκμετάλλευσης σε άλλα κράτη μέλη με καθορισμένες τιμές χονδρικής, ενθαρρύνοντας έτσι τον ανταγωνισμό περισσότερων φορέων εκμετάλλευσης στην αγορά περιαγωγής.


Υπολογίζεται ότι με αυτόν τον προτεινόμενο, άμεσα δεσμευτικό, κανονισμό θα θεσπιστούν, για πρώτη φορά, διαρθρωτικά μέτρα για την τόνωση του ανταγωνισμού, με τα οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στους πελάτες, από την 1η Ιουλίου 2014, εάν το επιθυμούν, να συνάπτουν φθηνότερη σύμβαση κινητής περιαγωγής, χωριστή από τη σύμβασή τους για εθνικές κινητές υπηρεσίες διατηρώντας τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου.


Για να καλυφθεί το χρονικό διάστημα μέχρις ότου τεθούν σε πλήρη εφαρμογή τα διαρθρωτικά μέτρα και ο ανταγωνισμός ωθήσει τις λιανικές τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα, η πρόταση προβλέπει σταδιακή μείωση των σημερινών ανωτάτων ορίων λιανικών τιμών για τις υπηρεσίες φωνητικής τηλεφωνίας και γραπτών μηνυμάτων (SMS) και θέτει νέο ανώτατο όριο λιανικής τιμής για τις υπηρεσίες κινητών δεδομένων.
ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: