Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ


Ολοι στη μάχη για την υπεράσπιση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει με χτεσινή ανακοίνωσή του το ταξικό Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής στους εργαζόμενους του κλάδου, μπροστά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 23 Αυγούστου. «Η συμμετοχή σου θα κρίνει αν θα καταργηθούν τα βαρέα ή όχι. Η συμμετοχή σου θα κρίνει το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που διοργανώνει στην πλατεία Κλαυθμώνος (στάση Πανεπιστήμιο) στις 11 το πρωί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου έχει ως εξής:

«Ολα τώρα εξαρτώνται από εσένα!
Μην περιμένεις να κατανοήσει κανείς από την κυβέρνηση και την εργοδοσία τι περνάς καθημερινά στους χώρους δουλειάς.
Αυτοί θέλουν να σε πάνε σε σύνταξη στα 65, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι δε θα μπορείς ως τότε να δουλέψεις. Δε θα αντέξεις! Αλλά ακόμη κι αν καταφέρεις με νύχια και με δόντια να είσαι ως τότε ικανός για εργασία, δε θα σε θέλει κανείς εργοδότης στη δουλειά. Γι' αυτούς θα είσαι αντιτουριστικός, αντιπαραγωγικός, αργός.
Ο σκοπός τους είναι να γίνεις, όσο είσαι ακόμη νέος, ακόμη πιο φτηνός, αναλώσιμος, ευέλικτος. Κι όταν φτάσει η ώρα της σύνταξης να έχει τόσο επιβαρυνθεί η υγεία σου που να πας κατευθείαν από τη δουλειά στον τάφο. Γι' αυτούς λεφτά υπάρχουν μονάχα για τους εργοδότες κι όχι για συντάξεις.
Εκαναν με νόμο το παιδί σου δούλο, να δουλεύει ολημερίς με 500 ευρώ.
Κατάργησαν κι αυτό το 8ωρο που με αίμα επέβαλαν οι προηγούμενες γενιές εργατών, για να δουλεύεις όποτε, όσο και όπως θέλει το αφεντικό.
Κλείσανε σχολειά και νοσοκομεία για να σε στείλουν να ξοδέψεις κι αυτά που δεν έχεις, μήπως και μορφώσεις τα παιδιά σου, μήπως και αποκαταστήσεις την υγεία σου στους επιχειρηματίες που λυμαίνονται Υγεία και Παιδεία.
Ξεπουλάνε ακτές, λιμάνια, βουνά, ενέργεια κι ό,τι ακόμη βρουν εύκαιρο, για να ταΐζουν εσαεί μια χούφτα πλουτοκράτες που ζουν έτσι κι αλλιώς σε βάρος μας, αφού είναι τα παράσιτα που ρουφάνε τον κόπο της δουλειάς μας.


ΠΡΕΖΑ TV
6-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: