Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ


Νέα επίθεση σε βάρος διαδηλωτών εξαπέλυσαν οι συριακές υπηρεσίες ασφαλείας χθες. Στους 18 έφτασαν οι νεκροί, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Χάμα εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ χθες.
Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις στράφηκαν και χθες κατά αμάχων.
 


Όπως υποστηρίζει η  Ένωση Συντονισμού της Συριακής Επανάστασης και οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, δύο οργανώσεις των αντικαθεστωτικών, πρόκειται για την έκτη ημέρα επιχειρήσεων από την πλευρά του στρατού στην πόλη Χάμα. Ήδη οι νεκροί διαδηλωτές έχουν φτάσει τους 300, ενώ οι κάτοικοι εκτιμούν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί


Χθες, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, οι κυβερνητικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο διαδηλωτές και τραυμάτισαν 12 μετά τις απογευματινές προσευχές στη συνοικία Μεϊντάν της Δαμασκού. Στη συνοικία Ναχρ Αΐσα οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν έναν 17χρονο, ενώ ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε στην πόλη Χομς.


Την ίδια ώρα, εξαιτίας της "συνεχιζόμενης αβεβαιότητας και αστάθειας", το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νέα οδηγία, ενθαρρύνοντας τους υπηκόοους του να αποχωρήσουν από τη Συρία, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες των ΗΠΑ που θέλουν να ταξιδέψουν εκεί να το αναβάλλουν. Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον Απρίλιο οι ΗΠΑ έχουν καλέσει τα μέλη οικογενειών υπαλλήλων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και το μη απαραίτητο προσωπικό να εγκαταλείψουν τη Συρία το ταχύτερο δυνατό.


ΠΡΕΖΑ TV
6-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: