Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

Ο ΕΟΦ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΟΖΟΝ!!!

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΦΙΚΙΩΡΗΣ
Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην απαγόρευση διαφήμισης κάθε είδους συσκευής παραγωγής όζοντος και κάθε σχετικού εντύπου που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά.
Η απόφαση του ΕΟΦ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, βασίζεται στο σκεπτικό ότι οι διαφημίσεις των συσκευών παραγωγής όζοντος περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. «Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου και η διάθεσή των σχετικών προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ». 



Όπως τονίζει ο οργανισμός, τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί έως σήμερα, και επομένως δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις των προϊόντων αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο ΕΟΦ έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και διερευνά με τις συναρμόδιες αρχές το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων. 

ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2011

5 σχόλια:

FAIRMUSIC είπε...

Η έγκριση από τον ΕΟΦ συνεπάγεται ποσοστό 3-5% επί των ακαθάριστων εσόδων από την πώληση του κυκλοφορούντος "φαρμάκου". Είδε λοιπόν ο ΕΟΦ ότι έχουν πωληθεί 1000άδες μηχανήματα και παρατήρησε ότι μπορεί να τσεπώσει...
Απλά πράγματα...για μία ακόμα φορά.

Για τη χρονοκαθυστέρηση αντίδρασης να μην σχολιάσω κάτι...

Ανώνυμος είπε...

Αργησε η απαγορευση , επρεπε να γινει απο την πρωτη στιγμη. Δεν ειναι ζητημα κερδους απο πλευρας εοφ .Δεν υπαρχουν δημοσιευμενες μελετες που να διχνουν οφελος απο τετοιες συσκευες. Το αντιθετο μαλιστα είναι εξαιρετικα πιο πιθανο να επιδεινωσουν προβληματα υγειας. Ειναι πρωτοπορία της Ελλαδος και αλλο ενα δειγμα της παιδειας και τις αναλγησίας του τοπου η καθυστερηση αυτη.

Ανώνυμος είπε...

Μας έχουν ζαλίσει με τις παλιομαργαρίνες που τις πουλάνε για φάρμακο για την χοληστερίνη και κανένας δεν αντιδρά.
Ο ΕΟΦ εκεί δεν βλέπει την παραπλανητική διαφήμιση;
Εκεί τα χρήματα όμως είναι πολλά

Ανώνυμος είπε...

όλες τις γιαουρτοσαβούρες και τα παρατρόφιμα που κυκλοφοράνε δεν τα βλέπει ο ΕΟΦ?
Και δεν κατάλαβα, τι κακό κάνει το νερό με όζον, συχνουρία ?

Ανώνυμος είπε...

"Δεν υπαρχουν δημοσιευμενες μελετες που να διχνουν οφελος απο τετοιες συσκευες."

Σε πληροφορώ πως έχουν υπάρχουν πολλές τέτοιες μελέτες και μάλλον δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος.

Ειδικά στην Ιταλία έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες και μελέτες.

Απλώς το όζον μέχρι τώρα δεν απέφερε σχετικά κέρδη σε φαρμακοβιομηχανίες.