Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΦΕΡΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΣΤΡΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ!


Η χθεσινή μακάβρια έμπνευση των ιδιοκτητών ταξί του Ηρακλείου τα είχε όλα... Φέρετρο, θυμιατά, στεφάνια, κηδειόσημο και μοιρολογίστρες!
Σε μια «σεμνή» τελετή και υπό τα βλέμματα εκατοντάδων τουριστών, οι αυτοκινητιστές «κήδεψαν» τον υπουργό και το ταξί, περιέφεραν και θυμιάτιζαν το φέρετρο στο αεροδρόμιο και σε δρόμους της πόλης, μοίραζαν κηδειόσημα με τη φωτογραφία του Γ. Ραγκούση, ενώ άλλοι μοιρολογούσαν φωνάζοντας «Γιάννη μου, Γιάννη μου», συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των πολιτών, ντόπιων και αλλοδαπών.



Πολλοί τουρίστες μάλιστα απαθανάτιζαν τις απίστευτες αυτές σκηνές με τις βιντεοκάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές τους, εικόνες που σίγουρα θα κάνουν το γύρο του κόσμου.


Η μαύρη αυτή διαμαρτυρία των ιδιοκτητών ταξί τερματίστηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης ξεκαθάρισε στους διαδηλωτές ότι δεν επρόκειτο να τους επιτρέψει να συνεχίσουν την περιφορά του φερέτρου στους κεντρικούς δρόμους.


Μάλιστα το σημείο είχαν αποκλείσει από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν παραταχθεί μπροστά από την πορεία των αυτοκινητιστών, η οποία συνεχίστηκε τελικά χωρίς τα μακάβρια... αξεσουάρ. Γ.ΛΑΜ.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Στη Θεσσαλονίκη έχει εκδηλωθεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πολίτες να αποκτήσουν άδεια ταξί, με το άνοιγμα του επαγγέλματος, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας το ενδιαφέρον είναι από μικρό έως ανύπαρκτο.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δεν έχουν δεχτεί αιτήσεις καθώς δεν έχουν ακόμα στα χέρια τους τη σχετική εγκύκλιο. Στους ενδιαφερομένους που τηλεφωνούν ή τους επισκέπτονται, επισημαίνουν απλώς την απουσία εγκυκλίου και τους ζητούν να περιμένουν νέα ενημέρωση για τα δικαιολογητικά και τις προϋποθέσεις. Ωστόσο κάποιοι έχουν στείλει αιτήσεις με fax στις Διευθύνσεις Μεταφορών της Θεσσαλονίκης, που όμως είναι «στον αέρα».


Υπολογίζεται ότι γύρω στα 500 άτομα έχουν επικοινωνήσει με τις Διευθύνσεις Μεταφορών Θεσσαλονίκης και εκδήλωσαν ενδιαφέρον να καταθέσουν αιτήσεις για άδεια ταξί. Στις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης το ενδιαφέρον είναι υποτονικό. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στην Κοζάνη εκδήλωσαν ενδιαφέρον 50 άτομα, στην Κατερίνη 10-15, στην Καβάλα 5, στην Καστοριά 5, στη Φλώρινα 2-3, στην Κομοτηνή 2 και σε ορισμένες πόλεις δεν υπήρξε καμιά επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ν.Ρ.


ΚΕΡΚΥΡΑ


Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν χθες οι ιδιοκτήτες ταξί του νησιού έπειτα από απόφαση της συνέλευσης του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Κέρκυρας «Ο Ταξιάρχης», που έγινε χθες το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο. Παράλληλα δήλωσαν ότι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις τους. Οι ιδιοκτήτες ταξί συναντήθηκαν χθες με αντιπροσωπεία της Ν.Ε. του Συνασπισμού. Γ. ΚΑΤΣ.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ


Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι ιδιοκτήτες ταξί της Καρδίτσας και των Τρικάλων στο κέντρο της Καρδίτσας. Δηλώνουν ανυποχώρητοι και κάνουν σαφές ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αναμένοντας ωστόσο τις αποφάσεις του κλαδικού συμβουλίου. Μ.ΠΙΝ.


ΙΩΑΝΝΙΝΑ


Η Περιφέρεια Ηπείρου καθησυχάζοντας του ιδιοκτήτες ταξί ενημέρωσε χθες ότι «δεν υπάρχει απόφαση, οδηγία ή εντολή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την παραλαβή αιτήσεων από τις διευθύνσεις μεταφορών για έκδοση νέων αδειών ταξί». Γ.ΚΑΤΣ.


ΠΑΤΡΑ


Συνεχίζουν και στην αχαϊκή πρωτεύουσα τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Οι ιδιοκτήτες ταξί χθες έκαναν αρχικά πορεία από το κλειστό γυμναστήριο «Τόφαλος», προς τα διόδια του Ρίου, στην εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου. Λόγω της πορείας, ακινητοποιήθηκαν τα οχήματα που βρίσκονταν επί της εθνικής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές. Στη συνέχεια, οι αυτοκινητιστές κινήθηκαν προς τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, κλείνοντας το ρεύμα κυκλοφορίας προς το Αντίρριο και επέστρεψαν από το Ρίο, προκαλώντας καθυστέρηση. Μ. ΠΙΝ.


ΛΑΜΙΑ


Ακόμη μία δυναμική παρέμβαση συν γυναιξί και τέκνοις πραγματοποίησε η Ενωση Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Λαμίας χθες το μεσημέρι. Για τρίτη φορά μέσα σ' ένα 15ήμερο, από την ημέρα που ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, οι απεργοί προχώρησαν σε ημίωρο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος της ισόπεδης διάβασης του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λειανοκλαδίου με αποτέλεσμα να σταματήσουν και δύο τρένα για λίγα λεπτά - ένα επιβατικό προς Θεσσαλονίκη και το τοπικό Λειανοκλάδι-Λαμία-Στυλίδα.


«Ηταν μια κίνηση απελπισίας και, προσωπικά, δεν βρίσκω άλλη διέξοδο στην κρίση του κλάδου που μας οδηγεί ο υπουργός κ. Ραγκούσης», δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ιδιοκτητών Ραδιοταξί, Δ. Ανάγνου.


Από την πλευρά του ΟΣΕ, ο προϊστάμενος Γραμμής Λαμίας, Σπύρος Καριώτης, δήλωσε στα τοπικά Μέσα ότι «δεν προέκυψε κανένα σοβαρό πρόβλημα. Οι ιδιοκτήτες ταξί ήταν συνεργάσιμοι και οι καθυστερήσεις στα δύο τρένα δεν ξεπέρασαν τα 5-10 λεπτά». ΑΠ.ΕΛ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: