Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

«ΚΑΤΑΔΙΚΗ» ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΝΕΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ


Την χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ να προχωρήσει στην κατασκευή 930 κατοικιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ, καταδίκασε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, κατηγορώντας την ισραηλινή πλευρά για ακόμη μια παρεμπόδιση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.
Χθες το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ έδωσε το «πράσινο φως» για την κατασκευή 930 σπιτιών στην Χαρ Χάμα, περιοχή στα νότια της Ιερουσαλήμ, εντός των επόμενων 2 – 3 ετών. 



Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών η απόφασή αυτή «θέτει σε περαιτέρω κίνδυνο την πιθανότητα μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων η οποία θα επιστρέψει στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη να ζήσουν πλάι- πλάι με ασφάλεια, με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και των δύο κρατών».  

Ισραηλινοί αξιωματούχοι με δηλώσεις τους στην εφημερίδα Jerusalem Post, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την απόφαση αυτή, ισχυριζόμενοι ότι αποτελεί μια μερική λύση στην έλλειψη φθηνών κατοικιών στο Ισραήλ, ζήτημα το οποίο έχει οδηγήσει σε μαζικές εκδηλώσεις ανά τη χώρα από τα μέσα του Ιουλίου. 


ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποσο ηταν στο χαρτη το 1967 και ποσο ειναι σημερα!! και δεν τιμωρει κανεις!!! απλως καταδικαζουν!!!! η α δ ι κ ι α σε ολο της το μεγαλειο.-