Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΣΩ ΜΚΟ ΣΤΗ Ν. ΙΩΝΙΑ


Διακόσιους εργαζομένους ετοιμάζεται να «νοικιάσει» και ο Δήμος Νέας Ιωνίας μέσω του προγράμματος «Κοινωφελούς εργασίας», που προβλέπει προσλήψεις προσωπικού εκτός ΑΣΕΠ και μέσω ΜΚΟ.
Το πρόγραμμα, με πρόσχημα την ανεργία, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργήσει μια νέα γενιά συμβασιούχων που ενδέχεται να αποτελέσουν πολιορκητικό κριό για την πλήρη και τελική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στους δήμους.



Ανάμεσα στις δράσεις για τις οποίες ζητάει προσωπικό ο Δήμος Νέας Ιωνίας είναι η ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία (Γυμνάσια), η δημιουργική (απογευματινή) απασχόληση παιδιών στα Δημοτικά αλλά και στους παιδικούς σταθμούς, η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των μαθητών, η δημιουργία υποδομών πρόσβασης ΑμεΑ στις παιδικές χαρές, οι προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες («Βοήθεια στο Σπίτι»), η καταγραφή κοινωνικών αναγκών του δήμου, η δασοπροστασία και ο καθαρισμός χώρων πρασίνου και, τέλος, παρεμβάσεις ψυχολογικής στήριξης μαθητών.


Ο δήμαρχος


Το όλο σχέδιο εντάσσεται στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας «Κοινωφελής εργασία» και αφορά την «απασχόληση» 55.000 ανέργων, που θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των ΜΚΟ. Η διάρκεια της απασχόλησης θα είναι έως πέντε μήνες, ενώ οι άνεργοι που θα απορροφηθούν θα λαμβάνουν το ποσό των 25 ευρώ ημερησίως.


Σχετικά με το θέμα, η «Ε» επικοινώνησε με το δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, ο οποίος επισήμανε: «Εμείς δεν συμφωνούμε με τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, θα θέλαμε να γίνονταν απ' ευθείας από το δήμο. Θεωρούμε επίσης πενιχρές τις αποδοχές που προβλέπονται από το πρόγραμμα "Κοινωφελής εργασία". Ωστόσο στο δήμο μας υπάρχει έλλειψη προσωπικού και δεν είμαστε πλέον σε θέση να προσφέρουμε στους δημότες μας απαραίτητες υπηρεσίες. Ζητήσαμε πρόσφατα από το υπουργείο να εγκρίνει 45 νέες συμβάσεις έργου, για να καλυφθούν θέσεις εργασίας που έμειναν κενές, και έγιναν αποδεκτές μόνο οι 15. Επιπλέον ο δήμος μας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ανεργίας· έτσι λάβαμε υπόψη τις κοινωνικές πτυχές του θέματος».


Νέοι σταζιέρ


«Χωρίς να προσπαθήσει να τηρήσει ούτε καν τα προσχήματα, η "αριστερή" διοίκηση του δήμου μας προχωράει στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με Μη Κυβερνητική Οργάνωση, για τις οποίες και ασφαλώς λεφτά υπάρχουν, προκειμένου να καλυφθούν θέσεις εργασίας που λείπουν... Είναι φανερό πως πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια τύπου stage (αλλά καλυμμένου), που με πρόσχημα τις ελλείψεις προσωπικού και την ελλιπή χρηματοδότηση δημιουργεί μια νέα γενιά συμβασιούχων που, όπως και οι προηγούμενοι, θα αποτελέσουν πολιορκητικό κριό για την πλήρη και τελική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στους δήμους», καταγγέλλει η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση Εκτός Σχεδίου.


Της ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑΣ ΚΑΖΑΛΟΤΤΙ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: