Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

ΈΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ G7 ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Η ΙΤΑΛΙΑ


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ
Τη σύγκληση της συνόδου G7 των υπουργών Οικονομικών, τις επόμενες ημέρες ανακοίνωσε, ότι αποφασίστηκε, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Προηγήθηκε τηλεφωνική διάσκεψη Μέρκελ-Σαρκοζί ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες, για την κρίση στην ευρωζώνη, με τον Μπερλουσκόνι και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.


Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και επιβάλλει συντονισμένες επεμβάσεις. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο κόσμος διέρχεται μια παγκόσμια οικονομική κρίση, επεσήμανε ο Μπερλουσκόνι, υπογραμμίζοντας ότι είχε επίσης συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Ισπανίας. Όπως αναφέρει ιταλική κυβερνητική πηγή ο Μπερλουσκόνι συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Πρόεδρο της Ε.Ε Χέρμαν βαν Ρομπάι.


Όλοι συμφώνησαν στην ανάγκη άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου στις 21 Ιουλίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Μέρκελ.


Η Μέρκελ αναμένεται να έχει τηλεφωνική επαφή και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με έναν από τους εκπροσώπους της.


ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: