Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 2,8 ΔΙΣ. ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ…ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


Μείωση των τελικών αποδοχών όλων των δημοσίων υπαλλήλων, συνολικά κατά 2,8 δισ. ευρώ, επιφέρει το νέο μισθολόγιο, καθώς καταργούνται 100 από τα 104 υφιστάμενα επιδόματα. 
    Το νέο μισθολόγιο εγκρίθηκε χθες από το Υπουργικό Συμβούλιο και, την επόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
    Οι μεγαλύτερες μειώσεις των τελικών αποδοχών, έως και 1.600 ευρώ αφορά στους υπαλλήλους των υπουργείων Οικονομικών, Δικαιοσύνης ΠΕΚΑ, Εσωτερικών, την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στους οποίους καταργούνται τα επιδόματα που προσαύξαναν το τελικό ύψος των αποδοχών τους, ενώ λιγότερες απώλειες θα έχουν οι υπάλληλοι των υπουργείων Εθνικής Αμυνας (πολιτικό προσωπικό), Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Παιδείας (διοικητικοί υπάλληλοι).



    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, οι νέοι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο θα κυμαίνονται από 780 έως 2.200 ευρώ, έναντι 711 - 1.666 ευρώ που ισχύει σήμερα.


    Στα 780 ευρώ -από 711 που είναι σήμερα- αυξάνεται ο βασικός κατώτατος μισθός του Δημοσίου, για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να προσεγγίσει το βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα.


    Όπως εξήγησε ο υπουργός, το 14,5% των υπαλλήλων θα υποστεί μεγάλες μειώσεις, για το 78% δεν θα αλλάξει κάτι, ενώ για το 7,5% θα υπάρξει μικρή αύξηση. 


    Η σημαντική διαφορά είναι ότι, σήμερα, πέραν των βασικών μισθών, υπάρχουν και τα επιδόματα που προσαυξάνουν τις τελικές αποδοχές των υπαλλήλων, ενώ, με το νέο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από το Νοέμβριο, παύουν να υφίστανται και, πλέον, οι τελικές αποδοχές θα είναι κοντά στο βασικό μισθό.  
ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: