Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

ΓΚΑΖΩΝΟΝΤΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ


Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας χαρακτήρισε την αύξηση του ορίου ταχύτητας στους βρετανικού αυτοκινητοδρόμους ως μέτρο που θα εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα για τους Βρετανούς και ξεσηκώνει αντιδράσεις.
"Τώρα ήρθε η ώρα να εισέλθει η χώρα στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας των παγκόσμιων οικονομιών και να αναθεωρήσουμε το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους- που ισχύει σχεδόν τα τελευταία 50 χρόνια και είναι παρωχημένο- χάρη στα τεράστια επιτεύγματα στο θέμα της ασφάλειας και της τεχνολογίας της οδήγησης," δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Φίλιπ Χάμοντ, προκαλώντας αντιδράσεις και σχόλια του τύπου «η κυβέρνηση θα μας βγάλει από την κρίση βάζοντας μας να τρέχουμε».



"Από την αύξηση του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους σε 80 μίλια θα προκύψουν οικονομικά οφέλη εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών μέσω του λιγότερου χρόνου (που θα απαιτείται για τις μετακινήσεις). Επομένως θα αποφασίσουμε αργότερα μέσα στο χρόνο για την αύξηση του ορίου για να βάλουμε τη Βρετανία σε τροχιά," είπε ο Χάμοντ.


Το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους της Βρετανίας είναι 70 μίλια την ώρα, δηλαδή 120 χιλιόμετρα, μικρότερο από πολλές χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης (οι γερμανικές “ότομπαν” δεν έχουν πρακτικά όριο ταχύτητας) και επιβλήθηκε αρχικά προσωρινά μετά από κύμα ατυχημάτων λόγω ομίχλης το 1965 για να γίνει τελικά μόνιμο.


Το σχέδιο "οδηγείτε γρηγορότερα" έχει ήδη μπει στο στόχαστρο των περιβαλλοντιστών που υποστηρίζουν ότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης και περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και πολλών που πιστεύουν ότι θα προκαλέσει εκατόμβες θυμάτων.


Ο υπουργός απαντά ότι οι μεγαλύτερες ταχύτητες θα επηρεάσουν οριακά την ασφάλεια στους δρόμους, αφού συντομεύοντας το χρόνο των μετακινήσεων θα μειωθούν τα ατυχήματα λόγω κούρασης από τη πολύωρη οδήγηση.




ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: