Παρασκευή, Οκτωβρίου 21, 2011

ΗΠΑ: Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 400.000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Η αμερικανική Γερουσία απέτυχε να περάσει ένα τμήμα-κλειδί του νομοσχεδίου για την απασχόληση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, με το οποίο θα επιβάλλονταν υψηλότεροι φόροι στους πλούσιους ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για δασκάλους, αστυνομικούς, πυροσβέστες και άλλους εργαζομένους σε υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών.


Οι γερουσιαστές ψήφισαν 50-50 σχετικά με το συγκεκριμένο, 10 λιγότεροι από τους 60 ψήφους που απαιτούνταν για να περάσει το σχέδιο.


Η πρόταση αποτελεί μέρος του πακέτου Ομπάμα των 447 δις δολ. για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας με τη δημιουργία ή προστασία 400.000 θέσεων απασχόλησης από την άντληση 35 δις. δολ σε φόρους.


Η αποτυχία να περάσει η συγκεκριμένη πρόταση δείχνει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων, λένε οι αναλυτές, με τους Ρεπουμπλικάνους να πιστεύουν πως η αύξηση της φορολογίας θα περιορίσει τις επενδύσεις και συνεπώς δεν θα επιτρέψει την αύξηση των θέσεων εργασίας.


Οι Δημοκρατικοί απάντησαν μπλοκάροντας μια προσπάθεια των Ρεπουμπλικάνων να ακυρώσουν ένα φόρο παρακράτησης 3% στις επιχειρήσεις που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2013. Με ψήφους 57-43, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν συγκέντρωσαν τις 60 ψήφους που απαιτούνταν για να αποτρέψουν το διαδικαστικό εμπόδιο που είχε τεθεί από τους Δημοκρατικούς.


Άλλα τμήματα του νομοσχεδίου Ομπάμα, όπως οι επενδύσεις στις υποδομές, η επέκταση των επιδομάτων στους μακροχρόνια ανέργους, οι φορολογικές απαλλαγές για επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν και μέτρα διεύρυνσης της ιδιοκτησίας κατοικιών, δεν έχουν ακόμη ψηφισθεί.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: