Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2011

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ


Το συνολικό ποσό των 339 εκατ. ευρώ φιλοδοξεί να συγκεντρώσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από τη δημοπρασία για τις άδειες κινητής τηλεφωνίας στις ζώνες συχνοτήτων των 900 και 1800 MHz.
Συνολικά δημοπρατούνται 14 περιοχές συχνοτήτων στη ζώνη των 900 MHz και 4 στη ζώνη των 1800 MHz, με μέρος των συχνοτήτων της 2ης ομάδας να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε πλοία (υπηρεσίες MCV).




Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στις προς εκμίσθωση συχνότητες των 900 MHz, με την ΕΕΤΤ να επισημαίνει πως αν στη δημοπρασία εμφανιστούν μέχρι 3 ενδιαφερόμενοι (αριθμός που "φωτογραφίζει" τις τρεις εταιρείες που ήδη λειτουργούν στη χώρα, Cosmote,Vodafone και Wind) θα τους απονεμηθεί μέρος των συχνοτήτων στην τιμή εκκίνησης.


Παρόμοια ρύθμιση, της απονομής συχνοτήτων στην τιμή εκκίνησης, θα ισχύσει και στην περίπτωση που υπάρξουν μέχρι 4 ενδιαφερόμενοι, ενώ δεν θα υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις και προβλέψεις αν οι υποψήφιοι για χρήση των συχνοτήτων είναι πέντε ή περισσότεροι (σ.σ. κάτι πάντως που φαίνεται δύσκολο να συμβεί).


Για τη συγκεκριμένη ζώνη δίνονται συνολικά 10 φασματικές περιοχές με τιμή εκκίνησης 23,3 εκατ., 2 περιοχές με τιμή εκκίνησης 17,1 εκατ. και άλλες δύο με τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία τα 15,5 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως για τις 4 τελευταίες η χρήση τους θα μπορεί να ξεκινήσει από τις εταιρείες που θα λάβουν το χρίσμα (και θα καταβάλουν το τίμημα) το 2016 και το 2017. Αντίθετα, για τις 10 περιοχές, από τις οποίες ΕΕΤΤ και Δημόσιο φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν 233 εκατ. ευρώ συνολικά, η χρήση τους θα ξεκινήσει από τις 30.9.2012.


Οι εταιρείες έχουν προθεσμία μέχρι τις 21 Οκτωβρίου για να δηλώσουν συμμετοχή στη δημοπρασία, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Νοεμβρίου.





Ν.Μ.-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
1-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: