Τρίτη, Νοεμβρίου 22, 2011

ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΟΙ ALAPIS ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


«Πλάτη» στις αντεργατικές μεθοδεύσεις και την τρομοκρατία που ασκείται στον όμιλο ΑΛΑΠΙΣ (συμφερόντων του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη) βάζει το υπουργείο Εργασίας. Αυτό προκύπτει με σαφήνεια από την απάντηση που έλαβε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπακωνσταντίνου σε Επίκαιρη Ερώτησή του για το θέμα, η οποία και συζητήθηκε χτες.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Ι. Κουτσούκος, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε το «τάισμα» της συγκεκριμένης επιχείρησης από τις κρατικές προμήθειες, λέγοντας ότι ο όμιλος είχε «επιθετική επιχειρηματική πρακτική» και «σήμερα έφτασε να ζητήσει την υπαγωγή του στο άρθρο 99», αναφέροντας ότι αυτό συνδέεται με την «παράλληλη διόγκωση των δαπανών του Δημοσίου στον τομέα της Υγείας» ουσιαστικά αρνήθηκε τη λήψη ουσιαστικών πρακτικών μέτρων. Επικαλέστηκε το ότι «έχουμε μόνο μία καταγγελία» από εργαζόμενο. Δήλωσε, επίσης, ότι «μέσα στο 2010 ο όμιλος έκανε μείωση προσωπικού», παρά την περί του αντιθέτου δέσμευση σε τριμερής συνάντηση, όμως πρόσθεσε ότι «οι εκθέσεις (σ.σ. της Επιθεώρησης Εργασίας) λένε ότι έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες».
Στους 1.400 εργαζόμενους στον όμιλο ΑΛΑΠΙΣ έχει πέσει ο «βούρδουλας των απολύσεων και ο εκφοβισμός» ανέφερε ανταπαντώντας ο Ν. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η στάση του υπουργείου «δείχνει το λιγότερο μία αδιαφορία του να πάρετε μέτρα προστασίας των εργαζομένων». Επισήμανε ότι «βοά ο τόπος» για το θέμα των απολύσεων και της καθυστέρησης δεδουλευμένων», προσθέτοντας πως «υπάρχουν καταγγελίες των συνδικάτων και της ομοσπονδίας Φαρμάκου». Απαίτησε «να παρθούν μέτρα εις βάρος του εργοδότη» και «να υπάρξει διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων». Πιο συγκεκριμένα ζήτησε «να πληρωθούν οι δεδουλευμένοι μισθοί» όπως και «να ανακληθούν οι απολύσεις και οι μειώσεις μισθών, να αποσυρθούν οι διακινούμενες ατομικές συμβάσεις».


ΠΡΕΖΑ TV
22-11-2011

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Στους 1.400 εργαζόμενους στον όμιλο ΑΛΑΠΙΣ έχει πέσει ο «βούρδουλας των απολύσεων και ο εκφοβισμός» ανέφερε ανταπαντώντας ο Ν. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η στάση του υπουργείου «δείχνει το λιγότερο μία αδιαφορία του να πάρετε μέτρα προστασίας των εργαζομένων»". . .αυτά τα λόγια κύριε μαλάκα,δεν σε ακούμε να τα λες όταν απολύετε τον κόσμο από τον 902 και την τυποεκδοτική!!!!γαμώ το μπουρδέλο σας χαφιέδες!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. ΚΚΕ,το κόμμα σου ΧΑΦΙΕ!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

που να δειτε τι κανει ο κυριος ΄΄ΕΔΡΑΣΗ ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΤΕ'' με απληρωτους εργαζομενους απο τον αυγουστο του 2010 και συνεχιζει να παριστανει οτι εργαζεται ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ