Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2011

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΓΡΙΟ «ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ…ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ…


Με ερώτησή τους προς τους υπουργούς εσωτερικών και οικονομικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Η. Διώτη και Μ. Κριτσωτάκης ζητούν εξηγήσεις για το “ψαλίδι” 60% στα προνοιακά επιδόματα.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ο “άδικος χαρακτήρας” και το “ανεξήγητο σκεπτικό” της υπουργικής απόφασης και τονίζεται με έμφαση ότι “η απαξίωση του κοινωνικού δικαιώματος στο κράτος πρόνοιας και στην ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες ομάδες βάλλει κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”.



Οι ερωτώντες βουλευτές αξιώνουν “άμεσες ενέργειες για την καταβολή και του υπολοίπου 60% των ποσών των προνοιακών επιδομάτων στους δήμους της χώρας, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2011” δεδομένου μεταξύ άλλων ότι η παροχή του μηνιαίου προνοιακού επιδόματος στους δικαιούχους ΑμεΑ και απόρους, αποτελεί ένα επιπλέον μικρό έσοδο στην παρούσα έκρυθμη οικονομική κατάσταση”
ΠΡΕΖΑ TV
11-11-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στα περισσότερα μέτρα ξεκίναγαν πάντα επικοινωνιακά από τα πλέον αυτονόητα (οικογενειο-κομματο-ευνοιο- κρατία, φοροδιαφυγή, ανάπηροι μαϊμούδες κλπ) και κατέληγαν πρακτικά στα πιο ανόητα και καταστροφικά. Προστατεύοντας πάντα επιλεκτικά «το πρόβλημα» και χτυπώντας ταυτόχρονα όλους τους υπόλοιπους. Καλλιέργησαν συστηματικά την απαξίωση, τον διχασμό και την εξαχρείωση και απλά τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν και την γενική επίθεση.
Το οριζόντιο κλάδεμα των προν. Επιδομάτων πάει μαζί με την εισαγωγή των ΚΕΠΑ και το κλάδεμα των ποσοστών αναπηρίας (μεσογ. Αναιμία κλπ). Έτσι δεν κόβουν μόνο τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πολλών πραγματικών αναπήρων αφού ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ απαιτεί για την ασφάλιση άνεργου ανάπηρου τέκνου τουλάχιστον 67%.