Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2011

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΤΡΟΙΚΑ…ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ…


Μιάμιση ώρα διήρκεσε το Σάββατο η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας, Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Στη συνάντηση ετέθη και πάλι το θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων του κ. Σαμαρά στις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου. 



Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε τα μέλη της τρόικας για την επιστολή που έστειλε στα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με ημερομηνία 10 Νοεμβρίου, στην οποία εξηγεί για τη στήριξη που παρέχει η ΝΔ στην κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.


Όπως τόνισε στην τρόικα το Σάββατο ο κ. Σαμαράς, η επιστολή αυτή, όπως επίσης, οι τοποθετήσεις του στη Βουλή, η ψήφος εμπιστοσύνης, η υπερψήφιση του προϋπολογισμού από τη ΝΔ, καθώς και η δέσμευση για την συμφωνία στην σύσκεψη με το νέο πρωθυπουργό υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημαίνουν την πλήρη δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου.


Πέραν τούτων ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε άλλη παροχή έγγραφων εγγυήσεων.


Στην συνάντηση συζητήθηκαν και τα πρώτα βήματα στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των τραπεζιτών για το πρόγραμμα PSI και οι όροι που θέτουν οι ομολογιούχοι.


Στη σύσκεψη στη λεωφόρο Συγγρού έλαβαν μέρος ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιάννης Μουρμούρας, καθώς και οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης.


Τρόικα με Παπανδρέου


Στο ΠΑΣΟΚ, η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με την τρόικα διήρκεσε περίπου μία. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε την ανάγκη να εκταμιευτεί η 6η δόση, για να μην υπάρξει πρόβλημα στις πληρωμές των μισθών και των συντάξεων.


Στη συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου παρίστατο και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) καθηγητής Γ. Ζανιάς.


Όπως ανέφερε το Mega, η κυβέρνηση εκτιμά πως εάν πεισθεί η τρόικα για τη πολιτική δέσμευση του κ. Σαμαρά στις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, χωρίς να υπογράψει κάποιο κείμενο, τότε θα καμφθούν πιο εύκολα και η αντιδράσεις που υπάρχουν στην ΕΕ.
Πάντως, ερωτηθείς δύο φορές για το εάν θα εκταμιευτεί η 6η δόση η τρόικα απάντησε «ουδέν σχόλιον».


Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της τρόικας με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.


Χθες, Παρασκευή, οι κ.κ. Μορς, Μαζούχ και Τόμσεν είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.


Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν «να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους».
Newsroom ΔΟΛ


ΠΡΕΖΑ TV
19-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: