Παρασκευή, Νοεμβρίου 18, 2011

AΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ… ΣΕ ΑΕΙ, ΤΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ…


Φόβους για τον "μαρασμό" των φοιτητικών εστιών εκφράζουν τα πανεπιστήμια και μάλιστα σε μια εποχή που οι ελληνικές οικογένειες, που σπουδάζουν παιδιά μακριά από τα σπίτια τους, τις έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, μετά την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) όλες οι αρμοδιότητες, ο εξοπλισμός και το προσωπικό των φοιτητικών και σπουδαστικών εστιών μεταφέρονται στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ενώ των μαθητικών εστιών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα δηλώνουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί γι' αυτήν την αλλαγή και υπογραμμίζουν ότι μετά και τις μειώσεις που έχουν υποστεί στους προϋπολογισμούς τους δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρήσουν και τις εστίες, γεγονός που θα αποβεί σε βάρος των φοιτητών και κυρίως όσων έχουν πραγματική οικονομική ανάγκη.

Πάντως, το ΕΙΝ αναφέρει ότι, σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για το μεταβατικό στάδιο όσον αφορά την οικονομική διαχείριση και τη διασφάλιση των λειτουργικών εξόδων της κάθε εστίας τόσο άμεσα όσο και τα επόμενα χρόνια. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι "θα καλυφθούν όλα τα λειτουργικά έξοδα μέχρι 31/12/2011. Ετσι θα υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να γίνει η αποδοχή των νέων αρμοδιοτήτων από τους φορείς ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΟΤΑ καθώς και όλες οι αναγκαίες ενέργειες.
Ν.ΤΡΙΓΚΑ
ΕΘΝΟΣ
ΠΡΕΖΑ TV
18-11-2011

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλό είναι αυτό.
το ίδρυμα νεότητας έδινε δωμάτιο σε κάθε λογής άσχετο, τις περισσότερες φορές εξυπηρετώντας συμφέροντα των υπαλλήλων του. χώρια του ότι δεν υπήρχε και κανένας έλεγχος. στις νέες εστίες εμπ μένουν φαντάροι, απόφοιτοι και άτομα που ακόμα και στο 9 έτος δεν έχουν πάρει το βασικό πτυχίο. για να μην επεκταθούμε στις καταλήψεις από εξω-πανεπιστημιακούς, τις υπενοικιάσεις και άλλα πολλά. σου έδωσα το τυράκι, αν είσαι μάγκας πρέζα και δεν είσαι μόνο πια για να αναδημοσιεύεις ειδήσεις από άλλα σαιτ, ψάχτο λίγο και θα βγάλεις λαβράκι...
είναι ντροπή να μένει απ έξω κόσμος που το έχει ανάγκη για να σπουδάσει

Ανώνυμος είπε...

Ta panepisthmia den exoun lefta gia ta idia kai tha exoun gia tis esties? Egw san atomo pou menw sthn estia pisteuw apla pws einai mia eukairia gia na arxisoun na mas zhtane enoikia k lefta gia to faghto k na mpoune kai epishmws oi epixeirhseis k stis esties mias k den isxuei pleon to panepisthmiako asylo! Kai de nomizw oti oi dioikhseis twn panepisthmiwn k oi prytaneis einai toso kaloi k nomotageis pou tha allaksoun ola auta pou anafereis apla tha vroun mia akoma eukairia gia na synergastoun me epixeirhseis k na thysaurizoun se varos mas!