Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ


Σε σημερινή της ανακοίνωση η Βόρεια Κορέα αποκάλυψε ότι θα θέσει σύντομα σε λειτουργία έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που κατασκεύασε η ίδια.
Ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση της κατασκευής πυρηνικού σταθμού στον Αμερικανό επιστήμονα, Ζίγκφριντ Χέκερ, ο οποίος επισκεπτόταν τη χώρα, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας  ανακοίνωσε μέσω του βορειοκορεατικού  πρακτορείου ειδήσεων KCNA, ότι "είναι κοντά η ημέρα που ένας αντιδραστήρας ελαφρού ύδατος που θα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε δικούς μας πόρους και τεχνολογία θα λειτουργήσει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας".



Αν και δεν αναφέρθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία που ο αντιδραστήρας θα μπει σε λειτουργία, η η αναφορά σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται σε άρθρο που διαψεύδει τους αμερικανικούς και νοτιοκορεάτικους ισχυρισμούς σχετικά με την άσχημη κατάσταση της οικονομίας της Βόρειας Κορέας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε αναφέρει ο Χέκερ, ότι του έδωσαν οι αρχές ο αντιδραστήρας στο υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο του Γιονγκμπγιόν και θα είχε ισχύ 25 με 30 μεγαβάτ και ανήκει σε είδος που είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
10-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: