Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2011

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η πλήρης επεξεργασία των αναλογιστικών μελετών βιωσιμότητας για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ των ασφαλιστικών Ταμείων, ενώ τα στοιχεία πρόκειται να δημοσιοποιηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, την Παρασκευή, τα σχετικά στοιχεία παραδόθηκαν για αξιολόγηση στον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, εγκρίνονται στο σύνολό τους με μικρές διορθωτικές παρατηρήσεις. 


Τα τελικά συμπεράσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα εντός της εβδομάδας ενώ ίσως και αύριο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. 

Ο Γ. Κουτρουμάνης, έχει ήδη αποστείλει στις διοικήσεις των Ταμείων, επιστολές με τις οποίες τις καλεί να λάβουν αποφάσεις αναφορικά με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων για την επόμενη 15ετία και να αναπροσαρμόζουν το ποσοστό αναπλήρωσης των συντάξεων σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το υπουργείο Εργασίας, εξετάζει το ενδεχόμενο η απόφαση για την αναπροσαρμογή των συντάξεων να είναι κοινή για όλα τα Ταμεία προκειμένου να αποφευχθούν μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις, με δεδομένο ότι όλα τα Ταμεία είναι ελλειμματικά. 


ΠΡΕΖΑ TV
28-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: