Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2011

ΚΟΒΟΥΝ ΞΥΛΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ…ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΕΣ…ΠΑΜΕ ΑΙΩΝΕΣ ΠΙΣΩ…


Ακόμη και... στην παρανομία για τις ανάγκες της θέρμανσής τους καταφεύγουν πλέον αρκετά άτομα. Τα καυσόξυλα που προσφέρει η ελληνική φύση βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο, αφού η οικονομική κρίση και η ανέχεια είναι αρκετές για να κάμψουν κάθε δισταγμό.
Μόνο το Δασαρχείο Λάρισας έχει κατάσχει φέτος περισσότερους από 140 τόνους καυσόξυλων από διάφορα είδη δέντρων, που αποτελούν προϊόντα παράνομης υλοτόμησης.



Υλοτόμηση που ασφαλώς οφείλεται σε οργανωμένα συμφέροντα, τα οποία λυμαίνονται την ελληνική φύση και το περιβάλλον με στόχο την εμπορία. Ειδικά φέτος, όμως, φαίνεται ότι υπάρχει δράση και μεμονωμένων ατόμων που προσπαθούν να λύσουν με τον τρόπο αυτό το πρόβλημα της θέρμανσης στα νοικοκυριά τους.


Δέντρα οξιάς, βελανιδιάς, λεύκης και πλατάνου αποψιλώνονται σε δασικές περιοχές για να γίνουν καυσόξυλα σε σόμπες ή τζάκια. Το δασαρχείο οργανώνει σχεδόν καθημερινές «επιχειρήσεις» εντοπισμού λαθροϋλοτόμων, εναντίον των οποίων εκκρεμούν ήδη 11 μηνύσεις.


Πέρα όμως από την παράνομη υλοτομία, υπάρχει και ο νόμιμος τρόπος απόκτησης καυσόξυλων. Μπορεί λοιπόν κάποιος να υποβάλει αίτηση στο αρμόδιο δασαρχείο, από το οποίο θα του υποδειχθεί ο τόπος από τον οποίο, συνοδεία δασοφύλακα, θα μαζέψει ξερά ξύλα ή ξυλεία που βρίσκεται καταγής.


Δ. ΧΑΤΖ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
ΠΡΕΖΑ TV
29-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: