Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2011

ΣΥΡΙΑ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΑΝΤ ΑΠΕΤΙΣΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


Φόρο τιμής στη Ρωσία, για την υποστήριξή της, απέτισε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ με αφορμή την επίσκεψη του Ρώσου Ορθόδοξου Πατριάρχη Κύριλλου στη Συρία, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.
Σε συνομιλία του με τον Πατριάρχη, ο Ασαντ εξέφρασε την "εκτίμησή του τόσο για το ρωσικό λαό όσο και για τις αρχές της χώρας που τάσσονται στο πλευρό του συριακού λαού" και υπογράμμισε τη σημασία των "ιστορικών σχέσεων μεταξύ των δύο φιλικών χωρών".



Ο Πατριάρχης, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στη Συρία και το Λίβανο, εξέφρασε την ελπίδα να "δει το συριακό λαό να ξεπερνά την κρίση που συνταράσσει τη χώρα και να παραμείνει η Συρία μια χώρα αγάπης και ειρήνης", προσθέτει το πρακτορείο.


"Η Συρία είναι ένα μοντέλο ισλαμο-χριστιανικής συνοχής", συμπλήρωσε ο Πατριάρχης.


Το καθεστώς του Προέδρου Άσαντ προσπαθεί από το Μάρτιο να καταστείλει τη λαϊκή εξέγερση στη χώρα.


Οι Δυτικές χώρες ζητούν την αποχώρηση του Προέδρου Ασαντ, λόγω της καταστολής, η οποία σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχει προκαλέσει πάνω από 3.500 νεκρούς από τις 15 Μαρτίου. Αλλά η Ρωσία, επί χρόνια σύμμαχος της Δαμασκού, είναι αντίθετη σε κάθε ψήφισμα που θα καταδικάζει το συριακό καθεστώς στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


ΠΡΕΖΑ TV
13-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: