Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2011

ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ ΜΕ ΠΡΟΘΕΣΗ

Ποινή φυλάκισης 26 μηνών για κάθε έναν από τους τέσσερις βασικούς κατηγορουμένους της εταιρείας «S & Β Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.» επέβαλε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, με την κατηγορία ότι προξένησαν ρύπανση σε περιοχές της Μήλου, από το ορυχείο περλίτη.
Το δικαστήριο αναγνώρισε «κατά πλειοψηφία κατ' εξακολούθηση και με πρόθεση και δόλο περιβαλλοντική υποβάθμιση από τις εξορυκτικές δραστηριότητες της βιομηχανίας στις εγκαταστάσεις της στα Βούδια και το Τσιγκράδο και με κίνδυνο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ανθρώπινης ζωής».



Οι κατηγορούμενοι Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Αθανάσιος Κεφάλας, Ευθύμιος Βιδάλης και Εμμανουήλ Τσοντάκης τιμωρήθηκαν με 26 μήνες φυλακή με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 13.000 ευρώ έκαστος.


Με την κατηγορία μόνο της υποβάθμισης του περιβάλλοντος επιβλήθηκε φυλάκιση 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο από 9.000 ευρώ στους Αρη Χατζηπαρασκευά και Δούκα Ευσταθιάδη, στελέχη της εταιρείας στη Μήλο.


«Εκπληξη» για την καταδίκη των στελεχών τους, έστω και με αναστολή, δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ οι άνθρωποι της εταιρείας.


Αποδίδουν το θόρυβο σε κυριακάτικη εφημερίδα που «επί τέσσερα και πλέον χρόνια συκοφαντεί και διασύρει με κάθε τρόπο το όνομα και τη φήμη της εταιρείας και της ίδιας της Μήλου, εξυπηρετώντας άγνωστες σκοπιμότητες.


Η «εγκληματική» δράση της βιομηχανίας «S & Β Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.» για τους κατοίκους της Μήλου αλλά και το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής έφτασε στη Βουλή από τη βουλευτή Διονυσία Αυγερινοπούλου (Ν.Δ.). Αντίστοιχη ενημέρωση κατέθεσε στους υπουργούς Υγείας και Ανάπτυξης. Τα στοιχεία της βουλευτού αντλήθηκαν από δύο επιστημονικές μελέτες, που εκπονήθηκαν για την περιοχή, από το ΕΛΚΕΘΕ και το Εργαστηρίο Θαλάσσιων Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά.


Μ.ΠΙΝ.-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: