Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2011

ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΒΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ


Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη και τον Πειραιά είναι εδώ και περίπου ένα μήνα τα Αντικύθηρα, μετά τη διακοπή των δρομολογίων που έκανε το μοναδικό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Η απομόνωση του νησιού έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους 45 κατοίκους του, καθώς τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, συντάξεις, αλληλογραφία, οικοδομικά υλικά και πολλά άλλα προϊόντα δεν φτάνουν στο νησί εδώ και ένα μήνα.



Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, οι κάτοικοι των Αντικυθήρων έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, στην οποία επισημαίνουν το πρόβλημα, εκπέμπουν SOS και του ζητούν να παρέμβει άμεσα προς κάθε αρμόδιο υπουργείο και υπηρεσία, ώστε να καταβληθούν οι επιδοτήσεις από το κράτος στην εταιρεία LANE και να ξεκινήσει το πλοίο ξανά τα δρομολόγιά του.


Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους, αιτία της διακοπής των δρομολογίων είναι η μη έγκαιρη καταβολή των επιδοτήσεων της άγονης γραμμής από το υπουργείο Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην μπορεί να καλύψει το λειτουργικό κόστος με δικά της χρήματα.


Ξαφνικά, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, το νησί βρίσκεται σε απόλυτη απομόνωση, αφού το δεύτερο πλοίο (τοπικό), που εξυπηρετεί τη γραμμή των Κυθήρων πηγαίνει στα Αντικύθηρα μόνο μία φορά την εβδομάδα, εάν οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, και το δρομολόγιο είναι μόνο προς Νεάπολη Λακωνίας και Κύθηρα.


Παρέμβαση για το θέμα που έχει προκύψει έκανε και ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δ. Κατσικάρης, ο οποίος έστειλε επιστολή στον υφυπουργό Ναυτιλίας.


Στο πρόβλημα αναφέρθηκε και ο αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας, τομεάρχης της Ν.Δ. Γ. Πλακιωτάκης, ο οποίος δήλωσε πως για ακόμη μια φορά οι διαβεβαιώσεις για ομαλή και απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα.
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
papastat@enet.gr


Δ.ΧΑΤΖ.-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2011

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κουράγιο πατριώτες!!
Κάποια στιγμή θα περάσει κανένα Τούρκικο καράβι για ανεφοδιασμό!!