Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2011

ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ "NOTOS GALLERIES"-ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΟΝΟ 4ΗΜΕΡΟ!!!


Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο εργαζομένων της εταιρείας, που διατηρεί πολυκατάστημα κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, γνωστοποιούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση
Η διοίκηση της εταιρείας κυκλοφόρησε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την εκ περιτροπής εργασία, με αφορμή την πτώση του τζίρου κατά την χρονική περίοδο 2010-2011.
Κοροϊδεύει ασύστολα τους εργαζόμενους η εταιρεία όταν λέει ότι η πτώση του τζίρου την υποχρεώνει να επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή μείωση μισθού και ασφαλίστρου, γιατί γνωρίζουμε καλά ότι ακόμα και όταν ομολογούσε τα κέρδη της η εταιρεία, τα προηγούμενα χρόνια, δεν τα μοιράστηκε ποτέ με τους εργαζόμενους.

Αντίθετα, οι εργαζόμενοι ως ανταμοιβή για τα κέρδη που παρήγαγαν, προσπαθούσαν να επιβιώσουν με ωρομίσθιο, με μερική απασχόληση, με πενιχρούς μισθούς και ακόμα λιγότερα δικαιώματα.
Υποστήκαμε αιματηρές θυσίες για τα κέρδη τους.
Κοροϊδεύει ασύστολα τους εργαζόμενους η εταιρεία όταν λέει ότι η εκ περιτροπής απασχόληση θα διαρκέσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ότι αν αναγκαστεί να απολύσει, ο απολυμένος θα δικαιούται πλήρη αποζημίωση. Όσες εταιρείες επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία έχουν ως στόχο να “απαλλαγούν” από εργαζόμενους με το μικρότερο δυνατό κόστος.
Η συσσωρευμένη πείρα και εμπειρία που έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι αποδεικνύει ότι κανένας εργοδότης δεν μας έχει αφαιρέσει “προσωρινά” δικαιώματα για να μας τα ξαναδώσει πίσω. Έχει μετατρέψει ποτέ, οποιαδήποτε εταιρεία τους ωρομίσθιους, τους μερικώς απασχολούμενους, σε εργαζόμενους με πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά δικαιώματα;
Κάναμε θυσίες για τα κέρδη τους. Μην υποστούμε και άλλες θυσίες για την κρίση τους.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ.
Seleo.gr News 
ΠΡΕΖΑ TV
25-11-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: